Maarten de Jong – 40 jaar – overleed op 12 juni 2020 aan de gevolgen van een maagbloeding. Hij was twaalf jaar chef en eigenaar van restaurant Puur M in Berg en Dal. Deze zaak runde hij met zijn echtgenoot Tessie de Jong. Michelin bekroonde Puur met een Bib Gourmand voor een de goede prijs-kwaliteit verhouding.
Het restaurant deelt het bericht op Facebook met de indrukwekkende woorden: ‘Heel droevig nieuws, waarbij je altijd hoopt zo’n bericht niet te hoeven delen... Maar het is nu eenmaal zo: onze lieve chef is er niet meer.’
Restaurant Puur in Berg en Dal blijft de komende dagen gesloten. ‘We gaan daarna samen met de medewerkers kijken of en hoe we de draad weer op kunnen pakken’, zegt Tessie de Jong.
Michelin over Puur
Puur mag je deze Bib Gourmand absoluut noemen. Neem nu het strakke interieur: onvervalst trendy en gezellig. De chef werkt het liefst met regionale en bioproducten en puurt daarvoor graag uit zijn eigen moestuin. Fris, vol, zout, zoet, … De smaken die hij er mee produceert zijn keer op keer spannend.
Naast de Bib Gourmand heeft Puur ook xx punten in GaultMillau en een vermelding in de Lekker 500. Het restaurant is aangesloten bij Euro-Toques. Deze club laat weten ‘intens verdrietig ‘ te zijn en mee te leven met Tessie en het team.
Afscheid Maarten de Jong
Woensdag 17 juni ligt Maarten de Jong opgebaard in zijn restaurant Puur. Iedereen die dat wil kan dan tussen 15.00 en 20.00 uur afscheid van hem komen nemen. ‘We zien het als een eerbetoon’ ,zegt partner Tessie, ‘want hij heeft met zijn koken zoveel mensen geraakt.’ Donderdag is de uitvaart in kleine kring.