Gasten die toch ter plekke willen eten, zijn wel welkom. Hen wordt aangeraden niet met contant geld te betalen. Ook beperken de restaurants het aantal zitplaatsen vanwege corona en wordt de frequentie van het schoonmaken van het interieur verhoogd.
Directeur Erwin Dito van McDonald's Nederland kondigt de maatregelen aan in een paginagrote advertentie in de zaterdageditie van De Telegraaf. ‘Ook in deze onzekere tijden kunt u op ons rekenen. We volgen nauwlettend de adviezen van het RIVM. Daarom nemen we een aantal maatregelen, ter bevordering van uw veiligheid en die van onze medewerkers, waarbij we uw medewerking vragen.’
Hij roept mensen op zoveel mogelijk gebruik te maken van de McDrive of McDelivery en een bestelling in het restaurant mee te nemen en niet ter plekke op te eten. Ook dienen bezoekers aan het restaurant zoveel mogelijk contactloos te betalen.
Betalen bij de McDrive kan vanaf nu alleen nog maar contactloos. Medewerkers dragen handschoenen bij elke betaling en vermijden fysiek contact.
Ook de speeltoestellen en de kinderfeestjesruimtes zijn gesloten.
Strikte hygiëneprocedures
‘De hygiëne maatregelen zijn een aanvulling op de zeer strikte hygiëneprocedures die altijd al gehanteerd worden in de restaurants, zoals het zeer frequent handen wassen volgens strenge procedures’, zo laat het bedrijf weten in een verklaring. ‘Hier bovenop worden contactpunten met verhoogde frequentie gereinigd, denk aan bestelkiosken, deurklinken, pinautomaten, kranen bij de wc’s en tafels. Ook biedt McDonald’s haar gasten al enige tijd de extra mogelijkheid om de handen te desinfecteren via handhygiëne dispensers in de restaurants.’
‘Fysiek contact zoveel mogelijk vermijden’
Erwin Dito: ‘De gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. Dit betekent dat we elk fysiek contact zoveel mogelijk vermijden en bestellen in de McDrive zelfs geheel contactloos verloopt: van het betalen tot aan het afgeven van de bestelling.'
Meer berichten over corona
- GaultMillau bundelt Take Away als steun in coronacrisis
- Sterrestaurant Bij Jef sluit tijdelijk vanwege corona
- Restaurants zetten in op afhaal om omzetderving door coronavirus te voorkomen
- Meer dan 5000 aanvragen werktijdverkorting vanwege coronavirus
- Ron Blaauw roept op: ‘Bezoek uw lievelingsrestaurant een keertje extra de komende tijd’
- Onderzoek KHN: 55 procent meer annuleringen door coronavirus in horeca
- Update: deze maatregelen kun je nemen in de horeca