'Hoewel de overheid voor de horeca nog geen directe adviezen afgeeft, nemen wij nu zelf onze verantwoordelijkheid. Het is spijtig, maar we voelen ons er niet goed bij om te doen alsof er niets aan de hand is en zo onze gasten en medewerkers aan onnodige veiligheidsrisico’s bloot te stellen. Met deze maatregel hopen wij ons steentje bij te dragen aan het terugdringen van het virus', aldus de ondernemers van het sterrestaurant in Den Hoorn, Texel.
Sluiting Bij Jef
Bij Jef is voorlopig gesloten van 18 tot en met 31 maart. Eind maart wordt de situatie opnieuw bekeken. Gasten die voor de komende twee weken al hadden gereserveerd, zijn inmiddels benaderd. Hen is kosteloos een alternatieve datum voor diner en/of overnachting aangeboden.
Maken van de nood een deugd
Jef, Nadine en hun team gaan de komende twee weken niet stilzitten. Jef: ‘Integendeel. We maken van de nood een deugd en gebruiken de nu vrijvallende tijd om te investeren in nieuwe kennis, vaardigheden en beleving. Met het keukenteam gaan we bijvoorbeeld aan de slag met de ontwikkeling van nieuwe gerechten en smaakcombinaties. Zo hopen we onze gasten in april weer met hernieuwde inspiratie te kunnen ontvangen.’'
Meer berichten over corona
- Restaurants zetten in op afhaal om omzetderving door coronavirus te voorkomen
- Meer dan 5000 aanvragen werktijdverkorting vanwege coronavirus
- Ron Blaauw roept op: ‘Bezoek uw lievelingsrestaurant een keertje extra de komende tijd’
- Onderzoek KHN: 55 procent meer annuleringen door coronavirus in horeca
- Update: deze maatregelen kun je nemen in de horeca