'Zo lang onze gezondheid het toelaat, gaan we zo door', aldus Danny en Helena Tsang. Hun drie kinderen staan hun ouders daarin met grote inzet en passie bij. Monica en Wendy Tsang doen de voorkant, broer Mike staat in de keuken. Mike: 'Je kookt voor je gasten en Michelin komt erbij. Maar het is fantastisch. Het is een écht familiebedrijf. Wij zijn als kinderen begonnen in de zaak van onze ouders, daarom is dit ook heel emotioneel voor ons.' Hij vervolgt enthousiast: 'We hebben een iets andere stijl dan de meeste sterrestaurants dus het was wel een barrière die we moesten doorbreken. We hebben natuurlijk een Aziatisch georiënteerde keuken, waarbij de opmaak van de borden van minder belang is. Het draait vooral om smaak.'
Inspiratie
Hoe de familie zich laat inspireren? 'Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe smaken. Veel uiteten, maar ook door te reizen', vertelt Helena. Mike: 'We importeren ook veel verse producten tijdens deze reizen, waarmee we ons ook onderscheiden.' Helena: 'Dat is ook onze passie.' De sauzen komen nog altijd van Danny Tsang (1953) zijn hand. Ondanks zijn leeftijd maakt hij soms nog erg lange dagen in de keuken. Yoga is zijn geheim, zo verklapt hij. Helena: 'Jong en oud werkt hier naast elkaar. Twee generaties die elkaar versterken.'
Over restaurant O&O
Helena (1956) en Danny Tsang openden in 1982 restaurant Nieuw Hong Kong in St. Willebrord, dat ze in 1990 verruilen voor een grotere locatie aan de Dorpsstraat. In de eerste jaren hadden zij een Chinees restaurant als zovelen in Nederland. Een conceptwijziging volgde, omdat ze de gasten kennis wilden laten maken met de smaakrijkdom van andere oriëntaalse keukens, zoals die van Japan, Maleisië en Singapore. Hun kinderen hebben inmiddels elk op hun eigen manier een rol spelen in restaurant O&O. Mike als creatief brein, Wendy als gastvrouw en Monica is een vaste waarde als maître-sommelier. Op de website schrijft Restaurant O&O: 'Helena vervult vele rollen. Zij is de spil en visionair van O&O, de maker van onze veelgeprezen dim sum uit vier verschillende landen en zij onderhoudt de contacten met de gasten in het restaurant. Chef Danny voert de keukenbrigade aan, sinds 2008 geassisteerd door sous-chefs Maurice Leltz en Levi Bunt.'
Sinds 2000 legt de familie zich toe op verfijnde authentieke gerechten die hun oorsprong hebben in Maleisië, Singapore, Thailand, Hong Kong en Japan. Modern gepresenteerd en met een knipoog naar de Franse keuken.