Enkelen ontvingen meer dan €1000,-, waaronder de afwasser. Het restaurant kent vrijwel geen personeelsverloop en geen ziekmeldingen zo meldt het. 'Er komen veel positieve reacties over de vriendelijkheid en enthousiasme van het team. Dit is bijna een utopie op de hedendaagse overspannen arbeidsmarkt in de horeca.'
Problemen sector
Veel horecaondernemers hebben moeite om gekwalificeerde vakmensen te vinden, met name voor de keuken. Ondernemers achter Pesca, Sven Sallaerts en Jos de Jong, maken een statement en proberen de industrie te veranderen. 'Wij hopen dat door dit signaal meerdere horecaondernemers zich realiseren dat wij aan het begin staan van een nieuw tijdperk. Wanneer vandaag de dag geen actie wordt ondernomen, komt de gehele sector in grote problemen’, aldus Sven Sallaerts.
Zes tips voor tevreden medewerkers
Horeca is mensenwerk. Jouw medewerkers hebben het meeste contact met de gasten en als medewerkers blij en tevreden zijn, stralen zij dit automatisch uit naar de gast. Bovendien is het verloop onder tevreden medewerkers minder hoog en zijn ze meer betrokken bij je als werkgever én bij elkaar. Zes tips voor de praktijk
Lees ook: Gezocht: jonge horecatijger. Tips om personeel te werven
Leestips:
Personeelskosten horeca: vijf manieren om te besparen
Contracten in de horeca: wat moet je weten als ondernemer
Roosters maken: de vier meest voorkomende problemen
Tijdelijke contacten in de horeca: de zes meest gemaakte fouten