Ook roept FNV Horeca werkgevers op deze tabel toe te passen om zo de branche aantrekkelijker te maken om in te werken.
Handvat
Geen cao zorgt voor een ingewikkelde situatie voor horecamedewerkers. Met de loontabel op het niveau van 2017 biedt FNV Horeca werknemers een handvat.
Lees ook: Lonen stijgen in hoogste tempo
sinds 2009, horeca blijft achter
'Want nu de economie aantrekt en het aantal banen groeit, geven veel horecawerkgevers aan dat ze moeilijk aan personeel kunnen komen. Lage salarissen zoals nu gebruikelijk in de horeca zijn een belangrijke oorzaak; werknemers kiezen voor beter betaalde sectoren.'
Loontabel en arbeidsovereenkomst
In de loontabel is rekening gehouden met de gemiddelde cao-loonsverhogingen in andere vergelijkbare branches over de afgelopen jaren (4,75% van 2013-2016).
Lees ook: Discussie over personeels-
tekort laait (weer) op
De tabel kent een basisloon met een mogelijkheid voor een jaarlijkse periodieke verhoging. FNV Horeca heeft daarbij een voorbeeldarbeidsovereenkomst en een checklist gemaakt die als uitgangspunt gebruikt kan worden bij onderhandelingen bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst of een verlenging daarvan.