De bekendmaking van The World's 50 Best Restaurants 2018 in Bilbao, betekent een terugkeer naar Europa. Na dertien jaar Londen, was New York in 2016 gastheer, een jaar later gevolgd door Melbourne, Australië. De precieze details worden op een later tijdstip bekendgemaakt. De organisatie deelde dinsdag 9 mei alleen mee dat Bilbao in juni 2018 gastheer is en dat culinaire events die maand door heel Baskenland plaats zullen vinden.
Baskenland ruim vertegenwoordigd
Spanje is al jarenlang goed vertegenwoordigd in de World's 50 Best Restaurants, en in de topgastronomie in z'n algemeen, met restaurants als El Celler de Can Roca en El Bulli. De Baskische regio is binnen Spanje zelf weer een uitschieter. Weinig plekken op de wereld hebben zoveel Michelinsterren op zo weinig vierkante meters en in de World's 50 Best Restaurants bivakeren Baskische restaurants al jaren in de top, met onder meer: Azurmendi, Asedor Etxebari, Mugaritz, Martin Berasategui, Arzak en Nerua.
Lees ook: Misset Horca opbezoek bij Baskische topchef Elena Arzak
Culinair festijn door heel Bilbao
Met Bilbao als stralend middelpunt, zal heel Baskenland in juni 2018 in het teken staan van een keur van culinaire evenementen. Naast de awards-ceremonie zal er een exclusief chefs feast zijn voor de genomineerden in Bilbao en vinden er diverse festiviteiten plaats in San Sebastian, thuis van diverse toprestaurants en het Baskische Culinaire Centrum.
Lees ook: Alles over World's 50 Best Restaurants
Nederland in Word's 50 Best Restaurants
In de meest recente editie van The World's 50 Best Restaurants staan twee Nederlandse chefs. Jonnie Boer staat met zijn De Librije op plek 34. Richard Ekkebus, van restaurant Amber in Hong Kong was in 2017 opnieuw de hoogstgenoteerde landgenoot, met een 24e plaats.