Chef Laurent Smallegange was de enige Nederlandse genomineerde voor de Heritage Award in een rijtje van chefs uit elf landen waaronder ook Elena Arzak. Hetzelfde geldt voor Talent Award winnaar Edwin Soumang. Soumang is samen met zijn partner Bethany DeLong eigenaar van sterrestaurant One in Roermond. Het restaurant bestaat dit jaar 10 jaar. Vorig jaar werd Soumang door JRE-Nederland uitgeroepen tot chef van het jaar.
Nog tijdens het congres post Laurent Smallegange zijn award op Facebook met de opmerking: ‘Het oude in ere met een moderne twist. Bedankt team Spetters.’
JRE, de Europese Jeune Restaurateurs-vereniging, nomineerde elf leden in Europa als kanshebber voor de Heritage Award.
‘Heritage’ wordt door Jeune Restaurateurs d’Europe omschreven als een dialoog tussen verleden en toekomst. ‘Het verleden is een eindeloze bron van inspiratie. Samen willen we het verleden bewaren en de toekomst vieren.’ Deze JRE-award wordt ondersteund door kaasmerk Grana Padano.
>> JRE nomineert Eindeloos voor Eco Friendly Award
>> JRE nomineert Marko Karelse als Ondernemer van het Jaar 2017
De genomineerden voor de JRE Heritage Award 2017
Oostenrijk – Jürgen Csencsits, Gasthaus Csencsits
België – Paul Hendrickx, Petit Aneth
Kroatie – Teo Fernetich, Restaurant San Rocco
Frankrijk – Benjamin Delpierre, Restaurant La Liégeoise
Duitsland – Daniel Fehrembacher, Restaurant Adler
Italië – Filippo Saporito, La Leggenda dei Frati
Nederland – Laurent Smallegange, Spetters
Slovenië – Ksenija Mahorčič, Gostilna Mahorčič
Spanje – Elena Arzak, Arzak (Misset Horeca interviewde haar!)
Zwitserland – Arno Abächerli, Auberge de la Croix Blanche
Verenigd Koninkrijk/Ierland – Alfred Prasad
De genomineerden voor de JRE Talent of the Year Award 2017
Oostenrijk: Philipp Rachinger, Genießerhotel Mühltalhof
België: Olivier Massart, Ô de Vie
Kroatië: Deni Srdoč, Draga di Lovrana
Frankrijk: David Goerne, Restaurant G.a.
Duitsland: Michael Kammermeier, Restaurant Ente
Italië: Francesco Sposito, Taverna Estia
Nederland: Edwin Soumang, Restaurant One
Slovenië: Tadej Gašparin, Restavracija Pikol
Spanje: Laura Robles, Casa Robles
Zwitserland: Denis Schmitt, Le Murenberg