RAW Taipei heeft Nederlands tintje

RAW Taipei heeft Nederlands tintje

Twee creatieve mensen, de een met een gastronomisch levendige fantasie en de ander met een artistieke visie, delen een ambitie: samen iets bijzonders creëren. Restaurant RAW in Taipei is het resultaat.

Eén van 's werelds beste chefs André Chiang en de Nederlandse architect Camiel Weijenberg verrassen met sierlijke kunst op het bord en in de zaak. RAW's missie is een nieuwe interpretatie van de Taiwanese keuken. 'Gasten willen iets nieuws. Ze willen verrast worden met eten en design', zegt de in Singapore gevestigde architect Camiel Weijenberg.

Timmerman
Als voormalig timmerman heeft Weijenber een grote affiniteit met hout. Hij ontwierp voor RAW een ware blikvanger: een sculptuur van ongeveer 65 meter lang, met de hand gemaakt van Taiwanees zachthout. André Chiang serveert in RAW een zevengangenmenu met lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

In Misset Horeca 15 van 4 september meer over RAW. André Chiang staat op 25, 26 en 27 september in de keuken van het Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Lees in Misset Horeca 15, 4 september 2015, meer over RAW Taipei.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.