‘Ik wist dat de inspecteur heel enthousiast was, Lekker is deze zomer wezen eten. Die dag klopte alles. Heel mooi,’ zegt een enthousiaste Wouter Kik (26). ‘Ik zag ze genieten aan tafel. Een daar gaat het om.’
Volgens Kik bemerkt hij bij zichzelf een constante stijgende lijn. Ik heb veel geleerd. Jean Luc Etienne heeft me volwassen gemaakt. Ben minder puberaal. Serieuzer én relaxter. In gedrag en in gerechten. Ik was 22 toen ik begon bij De Vierbannen. Nu 26. Mijn koksopleiding kon ik in twee jaar doen vanwege mijn vooropleiding. Het meeste leerde ik bij Inter Scaldes. Jannis en Claudia Brevet, dat blijven mijn toppers.’
Kik was maandag 26 oktober niet met Lekker bezig. ‘Ik zag een posting van mevrouw Brevet voorbijkomen op Facebook toen ik wakker werd over hun nummer-2 notering. Toen ben ik verder gaan kijken online en zag onze positie in de Top 100. Echt gaaf!’
Jean Luc Etienne
Jean Luc Etienne kwam in december 2013 naar De Vierbannen. Daarvoor werkte hij kort bij Moshik Roth in Amsterdam. Hij kwam over van Taste, The Wine Bar in Den Haag. Hiervoor was Etienne zes jaar maître sommelier bij Restaurant Hotel Savelberg in Voorburg, daarvoor werkte hij – ook als sommelier – bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.
Wouter Kik was eind 2013 een van de genomineerden voor de titel Belofte van het Jaar van GaultMillau.
Lekker 2015
Vorig jaar kwam Librije's Zusje als hoogste nieuwkomer binnen in Lekker 2015. Het restaurant in het Waldorf Astoria in Amsterdam stormde de ranglijst binnen op nummer 50. HMB volgde op plaats 60. Vorig jaar stonden er tachtig nieuwe restaurants in de Lekker 500. Dit jaar zijn dit er 64, waarvan 6 in de Top 100.