Sterrestaurant Muller wordt eenmanszaak

Sterrestaurant Muller wordt eenmanszaak

Jean-Michel Hengge van sterrestaurant Muller gooit het roer om. Vanaf september gaat hij alleen verder en zegt hij zijn brigade vaarwel. Zijn ster hoeft ...

De Telegraaf schrijft dat Jean-Michel Hengge (59) te weinig plezier in koken zou hebben. ‘Maar dat is niet waar. Ik ben gelukkig achter de kachel. Anders zou ik er wel helemaal mee stoppen en terugkeren naar de Elzas,’ zegt de topkok tegen Missethoreca.nl.

Hengge moest een vaste medewerker uitzwaaien, van drie andere personen liep het contract deze zomer af. ‘Iedereen heeft een andere bestemming gevonden. Doordat de contracten afliepen, is de beslissing wel wat eerder gevallen dan ik had gedacht.’

Private dining

Hengge gaat in helemaal zijn eentje verder met restaurant Muller in Groningen. Hij ziet een soort private dining voor zich. Van dertig couverts nu gaat hij terug tot een stuk of acht tot maximaal tien. ‘Gasten die gewoon lekker aan tafel zitten en genieten. De kwaliteit blijft gewaarborgd. Ik blijf mijn eigen paddenstoelen zoeken.’

Het is niet zo dat Hengge alleen groepen gaat ontvangen. Maar vier tweetjes zal iets te veel van het goede zijn, zo laat hij weten. ‘Twee keer vier kan ik wel aan.’

De geboren Elzasser heeft zijn vakantiesluiting (23 juli – 18 aug) iets verlengd om de ommezwaai verder vorm te geven. ‘Vanaf september ga ik alleen verder.’

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.