Presentatie en ondertekening van het manifest van Textilium Futura in het Textiel museum d.d. 2009'24 door oa inititiefnemer Joris van Riel en wethouder Bas van der Pol

Binnenkijken bij Stadscafé Benee en Stadsfoyer Boove in Tilburg

Stadscafé Benee en Stadsfoyer Boove transformeren Schouwburg Concertzaal Tilburg met een sfeervolle mix van vintage en modern design. Zeven dagen per week een all-day hotspot voor ontbijt, lunch en diner.

Binnenkijken bij Strøming: Tilburgs nieuwe rooftopbar op plek van Doloris en Mauve

Binnenkijken bij Strøming: Tilburgs nieuwe rooftopbar op plek van Doloris en Mauve

Freek Sprangers en Bas Remie openden op 4 oktober 2024 de deuren van Rooftopbar Strøming Tilburg. Op deze iconische locatie, waar eerder de bekende hotspots Doloris en Mauve van Jaap van Ham zaten, hebben de ondernemers een nieuwe sfeer neergezet. 'We hebben alles veranderd, behalve de keuken.' Gasten kunnen nu optimaal van het uitzicht op de skyline van Tilburg genieten in een warme, biophilic sfeer.

Luc Martin, chef en eigenaar van Pig & Rye

Luc Martin is moe, maar voldaan: 'In Pig & Rye deed ik alles wat ik wilde'

Nog niet eerder liepen de zaken zó goed als dit jaar. Maar restaurant Pig & Rye in Tilburg stopt er toch echt mee. Chef en mede-eigenaar Luc Martin (43) is moe, maar voldaan. 'Als ik op deze manier doorga, dan haal ik de vijftig niet.'

Pig & Rye in Tilburg staat te koop: chef Luc Martin gaat iets anders doen

Pig & Rye in Tilburg staat te koop: chef Luc Martin gaat iets anders doen

Het bekende restaurant Pig & Rye in Tilburg wordt te koop aangeboden door chef en mede-eigenaar Luc Martin. De zaak werd landelijk bekend door de ambachtelijke manier van werken en de goede recensies. 'Er liggen geen nare redenen aan ten grondslag, ik wil gewoon iets anders gaan doen', zegt Martin tegen Misset Horeca.

Jaap van Ham

Rooftopbar Doloris Tilburg wordt Rooftopbar Mauve: 'Lol komt terug op het dak'

Rooftopbar Doloris in Tilburg wordt losgekoppeld van de Meta Maze Doloris en krijgt een andere naam. Jaap van Ham zet, met steun van enkele investeerders, de rooftopbar voort onder de naam Rooftopbar Mauve. Zijn twee compagnons stappen uit het bedrijf en gaan ieder hun eigen weg.

Metamorfose voor Korenbloem: 'Het sleetse is verdwenen, de ziel is behouden'

Metamorfose voor Korenbloem: 'Het sleetse is verdwenen, de ziel is behouden'

Korenbloem borrel, bites en food in Tilburg, voorheen Stapperij de Korenbloem, onderging een metamorfose. 'Het wat-stoffige café-imago moest verdwijnen, maar de ziel moest behouden worden. En dat is gelukt: Korenbloem is nu een restaurant-eetcafé 3.0, een échte huiskamer dat voelt als een warm bad waar pure gastvrijheid centraal staat', aldus mede-eigenaar Harold Briels.