‘Heel veel borrellaars roken en om hen te kunnen voorzien van een drankje en de nodige gezelligheid hebben we voor deze oplossing gekozen,’ zegt Sebastiaan Burgers, eigenaar van Bruin Kafee Tilburg. ‘Ook omdat mensen steeds sneller, vaker en langer buiten vertoeven. Het terras van Bruin Kafee is nu ook verwarmd.’
‘De bierkraan zit tegen het kozijn aan, maar dus wel binnen zodat het voor de vergunning geen problemen oplevert. We zetten de ramen open, tappen onze biertjes en schuiven die over het barblad naar de gasten die buiten staan.’
Geluidsoverlast levert dit volgens Burgers niet op. ‘Wij draaien geen luide muziek en als het te gek wordt, sluiten we de ramen.’ Andere grote verandering is de nieuwe keuken – met Josper Grill – die Burgers realiseerde. ‘Op dit terras met 240 stoelen moet je kunnen lunchen en dineren. Nu serveren we de lekkerste spare ribs, sateetjes, biefstukjes en hamburgers. En gasten ontvangen het goed.’ Joris van Riel had voorheen een deal met de buren van wie hij de gerechten verkocht.
De naam Bruin Kafee droeg deze locatie ook al voordat Cafe Joris er kwam. 'Die naam is goed. Veel gasten van toen komen ook weer terug voor een drankje bij ons.'
Sebestiaan Burgers
Sebastiaan Burgers heeft samen met compagnon Jim van Gorp de exploitatie gekocht. Van Gorp en Burgers verpachten Bruin Kafee echter weer aan Dennis de Reuver en Richard van Zelst van Ridema.
Deze zelfde constructie hanteren zo voor Live in Tilburg die Burgers ook verpacht aan Reuver en Van Zelst. Live aan de Korte Heuvel in Tilburg is 7 dagen per week van 16 tot 4 uur ’s nachts open is. ‘En druk hoor!’
Burgers: ‘Wij huren het pand van Bruin Kafee van Inbev, als is de brouwer ook weer niet de eigenaar van de stenen… Tja. Van transparantie is niet echt sprake hier. Maar goed. Nadat Joris van Riel stopte zijn wij verder gegaan. Het concept bedacht en de verbouwing gerealiseerd. Carnaval hebben we nog in de oude situatie gedraaid; daarna is er verbouwd en rond Pasen zijn we opengegaan, 7 mei was het openingsfeest. De dagelijkse verantwoordelijkheid ligt bij Dennis de Reuver en Richard van Zelft.
Café Joris Tilburg
Joris van Riel verkocht Cafe Joris eind vorig jaar na 9 jaar om meer tijd te hebben voor zijn gezin. Hij werkt sinds februari 2017 voor koffieleverancier JJ Darboven. Van Riel destijds tegen Misset Horeca: ‘Het doet wel pijn om na 22 jaar horeca iets anders te gaan doen. Gelukkig blijf ik verbonden aan de horeca in mijn nieuwe baan, ik word rayonmanager grootverbruik voor Darboven in Brabant, Zeeland en Vlaanderen.’
Van Riel van Café Joris gaf sinds begin 2016 zijn zaak ‘s avonds uit handen. Café Joris werd na 23 uur Bar Boris. Dit deed hij ook al om meer tijd met zijn gezin door te brengen. ‘Helaas stopte deze samenwerking vrij snel. Daarna ben ik verder gegaan met een dj-collectief maar toen moest ik wel weer zelf aanwezig zijn en dat was niet de bedoeling. Ik heb de tijd genomen, goed nagedacht en dus toch besloten te verkopen.’