Kookvideo van Dorus Floris, Showw*:  Damhert met knolselderij, rode kool en blauwe bes

Kookvideo van Dorus Floris, Showw*: Damhert met knolselderij, rode kool en blauwe bes

Dorus Floris en Lendl Mijnhijmer openden eind 2023 restaurant Showw*. Voor Misset Horeca bereidt Floris een gerecht van damhert met knolselderij, rode kool, sesam en blauwe bes.

Foto-credits: Lizet Beek van Lizet Beek Lifestyle Fotografie & Grafisch Ontwerp.

Nieuwe leden voor Alliance Gastronomique

De nieuwe leden van Alliance Gastronomique zijn tijdens de jaarvergadering ingewijd in de vereniging.

Nieuwe chef voor restaurant De Juwelier*

Nieuwe chef voor restaurant De Juwelier*

Per 1 november is Wouter Wingelaar de nieuwe chefkok van De Juwelier* in Amsterdam. Hij volgt Yoran Jacobi op die na 8 jaar het bedrijf gaat verlaten.

Interview met nestor Toine Hermsen over zijn  carrière en 'Toine Hermsen Cuisinier'

Interview met nestor Toine Hermsen over zijn carrière en 'Toine Hermsen Cuisinier'

Culinaire nestor Toine Hermsen vertelt begin 2020 over zijn droom die uitkomt met zijn nieuwe restaurant, de periode van zwarte sneeuw, de komst en het verlies van Michelinsterren en over hoe de leermeester maar een heel enkele keer flipte in de keuken. Ter nagedachtenis aan het overlijden van Hermsen herpubliceren we dit interview opnieuw.

Vijftig procent korting op fine dining moet nieuwe generatie lokken tijdens Jongerenweek

Vijftig procent korting op fine dining moet nieuwe generatie lokken tijdens Jongerenweek

Vijftig procent korting voor jongeren op de menuprijs in 41 restaurants. Met die actie wil JRE-Nederland een nieuwe generatie laten kennismaken met fine dining in een ontspannen sfeer.

Château Wittem

Fabiano Palombini nieuwe chef-kok restaurant Julemont**

Château Wittem heeft voor het prestigieuze restaurant Julemont vanaf oktober 2024 chef-kok Fabiano Palombini aangetrokken. Hij brengt zijn verfijnde culinaire expertise en een schat aan ervaring naar de gewaardeerde keuken van het Château.