Fabiano Palombini nieuwe chef-kok restaurant Julemont**

Fabiano Palombini nieuwe chef-kok restaurant Julemont**

Château Wittem heeft voor het prestigieuze restaurant Julemont vanaf oktober 2024 chef-kok Fabiano Palombini aangetrokken. Hij brengt zijn verfijnde culinaire expertise en een schat aan ervaring naar de gewaardeerde keuken van het Château.

'Deze muren zijn zo oud, het restaurant zo mooi. Het heeft een bepaalde ziel en veel persoonlijkheid. Samen met Fabiano Palombini, die ons vanaf oktober komt versterken als de nieuwe chef-kok van Restaurant Julemont, verrassen we onze gasten met klassieke Franse en moderne gerechten. Zijn ervaring in enkele van 's werelds meest prestigieuze keukens heeft hem voorbereid om een frisse
internationale kijk op ons menu te brengen,' aldus Victoria Wilden, general manager van Julemont.

'Ons menu zal klassiek Frans zijn, gebaseerd op de geschiedenis van het huis en de naam 'Julemont'. Naast een menu van de chef zullen we een uitgebreid a la carte menu creëren. Onze gasten moeten absoluut verwend worden. Verder willen we ons verder concentreren op onze wijnkaart en de variëteit en diepgang daarvan.'

Fabiano Palombini

Chef Palombini heeft zijn vak verfijnd onder enkele van 's werelds meest gevierde culinaire meesters. Hij was executive chef in het met twee Michelinsterren bekroonde Ristorante Piccolo Lago in Verbania, Italië,
onder leiding van Marco Sacco en hij speelde een centrale rol in de ontwikkeling van de keukenomgeving en het team in het met drie Michelinsterren bekroonde Castellana Restaurant van Umberto Bombana in Hong Kong.

Chef Palombini is ook de creatieve kracht achter het befaamde Italiaanse fine dining restaurant Kontrasto en was onlangs chef-kok en consultant voor de westerse restaurants in het Wynn Palace en Wynn Macau.

Gedurende zijn carrière heeft Chef Palombini getraind en samengewerkt met culinaire legendes zoals Martín Berasategui, Carlo Cracco, Heinz Beck, Gianfranco Vissani, Umberto Bombana, Jonas Lundgren (Bocuse d'Or 2009), Eckart Witzigmann en Alfons Schuhbeck, die allemaal een onuitwisbare stempel hebben gedrukt op zijn benadering van de keuken.

'Ik ben vereerd dat ik bij Restaurant Julemont mag werken. Dit is een ongelooflijke kans om deel uit te maken van een restaurant dat zo'n sterke reputatie heeft op culinair gebied. Mijn benadering van koken is altijd geweest om gerechten te creëren die niet alleen de zintuigen prikkelen, maar ook een verhaal vertellen door middel van de gebruikte ingrediënten en technieken. Bij Julemont ga ik enthousiast nieuwe mogelijkheden verkennen en breng ik mijn ervaringen van over de hele wereld samen met de rijke smaken en tradities van deze regio', legt chef-kok Fabiano Palombini uit.

Gasten kunnen zich verheugen op een menu dat de seizoensgebonden, klassieke Franse keuken viert met de beste ingrediënten, zorgvuldige techniek en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid.

Château Wittem

Château Wittem, een nationaal monument uit de 11e eeuw, biedt een unieke mix van klassieke elegantie en moderne luxe. Het kasteel ligt verscholen tussen weelderig groen en vormt een prachtig decor voor Julemont, waar culinair en tijdloze charme elkaar ontmoeten. Het uitnodigende terras en het verfijnde interieur van het Château vormen de perfecte setting voor een gedenkwaardige diner ervaring en een overnachting in een van de twaalf elegante Suites.

Bekijk deze collectie

Nieuwe medewerker

In de huidige arbeidsmarkt zijn horecaondernemers veel tijd kwijt aan het werven en aannemen van nieuwe medewerkers. Het is immers lastig om geschikte medewerkers te vinden. In deze collectie staan tips & tricks voor ondernemers om hier zo goed mogelijk mee aan de slag te gaan. Ook delen horecaondernemers hun praktijkvoorbeelden.