Michelin is opnieuw onder de indruk en voegt drie restaurants toe aan selectie

Michelin is opnieuw onder de indruk en voegt drie restaurants toe aan selectie
Foto-credits: Chantal Arnts

Michelin selecteert maandelijks enkele nieuwe restaurants, die direct een vermelding krijgen in de digitale gids. In augustus, zo aan het einde van de zomer, werd weer een drietal etablissementen in Nederland blij verrast. 'Dit is superleuk nieuws!'

Puur Sanh in Berg en Dal, Robuust in Vollenhove en Le Sable in Veldhoven zijn geselecteerd door de nog altijd belangrijkste culinaire gids. Die laatste twee restaurants maken het nieuws zelf bekend op hun social media-kanalen. 'Tof is dat Michelin ons in de Engelstalige versie van de recensie ‘two larger-than-life brothers’ noemt', schrijven de broers Raimon en Peter Ian Pot, op de Instagram-pagina van Robuust. 'Dit is superleuk nieuws!'

Ook bij het ambitieuze Le Sable zijn ze blij met de vermelding, zo laten ze weten op Instagram. Nadat chef-koks en eigenaren Chiel Sap en Laura van der Velden wilden openen in corona-tijd, kregen ze vorig jaar al loon naar werken van Gault&Millau. Puur Sanh in Berg en Dal is momenteel gesloten, wegens vakantie. Lees hieronder de bevindingen van Michelin, dat afgelopen maand deze zaken al selecteerde.

Puur Sanh in Berg en Dal

'Creatief, gedurfd en spannend: de keuken van Puur Sanh boeit. Chef Witte heeft aandacht voor plantaardig en kijkt graag over de grenzen. Zo gaat hij texturen van ananas combineren met een beignet van zoete aardappel, een crème van kokos en kerrie, spicy venkel- en sesamzaadjes en een crème brûlée van aardappel. Gewaagd, maar zeker geslaagd! Laat u ook verleiden door een plekje op het terras en check zeker de mooie whiskycollectie en leuke wijnen. Puur genieten!'

Robuust in Vollenhove

'Achter dit gezellige restaurant staan twee broers die je gerust als robuust mag omschrijven: chef Raimon en gastheer Peter Ian. Verwacht uitgesproken smaken op het bord, zoals die beurre blanc met fijne pit die een perfect in de pan gebakken moot kabeljauw de nodige generositeit geeft. Die kwaliteit typeert trouwens zowel de eerder klassieke bereidingen als het creatievere menu. Laat u zeker adviseren door de gastheer wat bieren betreft, zijn aanbod en kennis zullen u niet ontgoochelen!'

Le Sable in Veldhoven

'De charme van het rustige Zandoerle straalt af op deze oude hoeve. Het decor bundelt authenticiteit en stijlvolle intimiteit, de verwelkoming door de eendjes is bijzonder leuk. Chef Chiel en gastvrouw Laura kunnen ondanks hun jonge leeftijd terugvallen op heel wat ervaring en talent. Het bord weerspiegelt die jeugdige frivoliteit. Alhoewel de basis Frans klassiek is, houdt de chef van bewerking en serveert hij een gerecht graag in verschillende borden. Denk aan lamsvlees dat in sukade wordt geserveerd, naast een stoof van de schouder (met een geweldig intense jus!) en ook nog eens een rosé lamsribstuk. De ambitie van Le Sable is voelbaar en dat maakt het net zo interessant.'

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.