Hotel

Stefan Melcherts nieuwe general manager Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Sinds 1 februari 2025 is Stefan Melcherts general manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Hij volgt Emmy Stoel op, die in 2024 The Grand verliet.

Chef-kok

Van sterrenrestaurants naar coffeeshop: Chef Pim maakte de overstap

Van werken in sterrenkeukens naar een keuken in een oer-Hollandse coffeeshop.

Foto-credits: Marly Martens, Studio 1412
Sommelier

Jelle van Ravenstein nieuwe sommelier Restaurant Wolfslaar*

Sterrestaurant Wolfslaar verwelkomt Jelle van Ravenstein als nieuwe sommelier. Op 25-jarige leeftijd neemt hij de leiding over de uitgebreide wijnkaart van het restaurant.

Bart Klomp, Niek van Lieverloo, Klaas van Leengoed en Nick Ruijters. Foto-credits: Manola van Leeuwe
Transfers

Nick Ruijters en Bart Klomp nieuwe managers bij Lievergoed Collectie

De Lievergoed Collectie heeft twee nieuwe managers aangetrokken. Bart Klomp is per januari 2025 aangesteld als keukenmanager en Nick Ruijters per februari 2025 als general manager.

Personeel behouden

Tips voor het aantrekken en behouden van horecatalent

Tijdens het PersoneelSymposium op de de Horecava komen horecaondernemers samen om te leren hoe ze hun teams optimaal kunnen laten presteren en hoe je horecatalent behoudt.

Een opvallende transfer in 2024: Guido Braeken verlaat restaurant Julemont* in Wittem.
Transfers

Van keuken tot directiekamer: opvallende transfers in de horeca in 2024

De horecasector kent een dynamisch jaar vol interessante personeelswisselingen en nieuwe benoemingen. Van chefs die nieuwe uitdagingen aangaan tot directeuren die een frisse wind laten waaien in gerenommeerde hotels, er is volop beweging in de branche. In dit overzicht zetten we de meest opvallende transfers en benoemingen van het afgelopen jaar voor je op een rij.

  1. Hoe zit het met plus- en minuren volgens de nieuwe horeca cao?
  2. Nieuwe Horeca-cao definitief vastgesteld
  3. Nieuwe chef voor restaurant De Juwelier*
  4. CBS: 'Ondernemersvertrouwen meest negatief in horeca'
  5. Platform Soigné automatiseert hr-functies in de horeca
  6. Martijn Dresen nieuwe General Manager Hilton Amsterdam Airport Schiphol
  7. Dankzij AI-platform laat Grand Hotel Huis ter Duin medewerkers beter presteren
  8. David Cubillos nieuwe food & beverage manager bij Amsterdam Marriot Hotel
  9. Horecaondernemers ervaren vaakst dat personeel duurder is geworden
  10. Ruim 5000 statushouders willen een baan: 'Er liggen kansen voor de horeca'
  11. Fabiano Palombini nieuwe chef-kok restaurant Julemont**
  12. Nieuwe commercial director DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station
  13. Jeroen Boone nieuwe executive chef van Pulitzer Amsterdam
  14. De Echoput begroet oude bekende en smeedt plannen voor de toekomst
  15. Joany Peters is jongste hotelmanager van Nederlandse Hilton Hotels
  1. Cao horeca 2024 algemeen verbindend verklaard
  2. Dit zijn de wetten in het arbeidsrecht waar je als horecaondernemer aan moet voldoen
  3. Vanaf welke leeftijd mag je eigenlijk werken in de horeca?
  4. Eten bij De Librije en sneakerbonus: dit is hoe De Zoes personeel werft
  5. Aandacht voor welzijn medewerkers blijft cruciaal voor groei bedrijven
  6. Einde personeelstekort in zicht? Koksstudenten zijn booming
  7. Vergeten doelgroep werknemers kan personeelstekort helpen oplossen
  8. VCHO luidt noodklok om toekomst Aziatische horeca veilig te stellen
  9. Hoe behoud je medewerkers tijdens het zomerseizoen: 'Zorg voor rustpunt in team'
  10. Extra verhoging minimumloon per juli van de baan
  11. Bistronoom benoemt Tyas Verburg als nieuwe chef-kok: 'Verrassen met smaakvolle ervaringen'
  12. Seb Smit terug als chef-kok bij De Heeren van Harinxma*
  13. Hoe gaan horecaondernemers om met zzp'ers? 'Doe in ieder geval je huiswerk'
  14. KHN roept Kamerleden op voorgestelde extra verhoging minimumloon te schrappen
  15. Saskia Smeenk nieuwe maître sommelier restaurant Daalder*