Suzanne Brinkman van Artis
Duurzaamheid

Hoe Artis haar horeca succesvol vegetarisch maakte: 'We vreesden slechte pr'

Artis in Amsterdam bestaat al 187 jaar en is daarmee de oudste dierentuin van het land. Al sinds jaar en dag eten bezoekers er een frietje, ijsje of saucijzenbroodje. Toch gooide Artis het horeca-aanbod succesvol om in 2020. Hoe kreeg het bedrijf dat voor elkaar?

Albron

Albron wil Hutten overnemen

Foodservice organisatie Albron B.V. wil branchegenoot Hutten B.V. overnemen. 'Samen nog meer impact maken.'

Voedselverspilling

SharEaty en Het Nieuwe Nassen wil horeca inspireren minder voedsel te verspillen

Tijdens de Verspillingsvrije Week, van 9 tot en met 15 september slaan diverse Rotterdamse organisaties de handen ineen om voedselverspilling in Rotterdam tegen te gaan door voedseloverschotten te benutten en te delen met Rotterdammers.

Duurzaamheid

Meerderheid horecaondernemers vindt duurzaamheid belangrijk

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de Nederlandse foodsector. Uit onderzoek dat is uitgevoerd in juni 2024 door de Group7 Professional Community blijkt dat een aanzienlijke meerderheid van de sector duurzaamheid belangrijk vindt.

Feliz Sedney, Food & Beverage Supervisor van Mercure Hotel Amersfoort Centre
Voedselverspilling

Mercure in Amersfoort verkoopt 1.100 boxen met overgebleven producten

Mercure Hotel Amersfoort Centre heeft in samenwerking met platform Too Good To Go bijna 1.100 boxen verkocht. Via het platform biedt het hotel boxen aan met overgebleven producten van het ontbijt, met als doel voedselverspilling tegen te gaan.

Voedselverspilling

Horeca krijgt concrete hulp bij verduurzamen menukaart

De gemeente Groningen en Greendish gaan zes lokale horecabedrijven ondersteunen bij het verduurzamen van hun menukaart. Na een grondige meting kunnen deze ondernemers structureel aan de slag met het tegengaan van voedselverspilling, om zo ook hun winstmarges te vergroten.

  1. Opening Bar Stroom in voormalig zwembad: 'Circulair, verspillingsvrij en plant-based'
  2. Zo laat je gasten kiezen voor gerechten met gered voedsel of restproducten
  3. Sheraton Amsterdam Airport Hotel maakt eigen bier van overtollig brood
  4. Horeca verspilt minder voedsel, maar gooit nog 647 miljoen euro per jaar weg
  5. Bijzonder horecabedrijf dat draaide om fermentatie na twee jaar failliet
  6. Bilderberg verduurzaamt ontbijt: andere verpakkingen en beter afvalbeheer
  7. 10 Friese restaurants verspillen in 8 weken 15 procent minder
  8. GesponsordEtensresten inzetten als brandstof?
  9. Zo word je verspillingsvrij in de horeca
  10. Rotterdamse fastfoodzaken in het teken van Het Nieuwe Nassen
  11. Nederlandse start-up maakt sap van overtollig fruit
  12. Brabantse restaurants realiseren 50 procent minder verspilling
  13. Overgebleven eten Ikea-restaurants nu af te halen via Too Good To Go
  14. Bedrijf dat verspilling in horeca wil tegengaan wint duurzaamheidsprijs ASN Bank
  15. Haagse hotels realiseren ruim 40 procent minder voedselverspilling
  1. Too Good To Go redt 10 miljoen Nederlandse maaltijden in vier jaar
  2. Fermentatiespecialist Christian Weij laat alles bij Smaakpark rotten tot 't lekker is
  3. KFC en Leger des Heils tegen voedselverspilling: Food Donation Program
  4. François Geurds gaat voedselverspilling tegen en kookt voor Rotterdamse daklozen
  5. Too Good To Go Nederland redde 3,6 miljoen maaltijden in 2020
  6. Dit restaurant geeft onverkochte producten uit supermarkt tweede kans
  7. Campanile Hotels en Too Good To Go tegen voedselverspilling met 'Magic Box'
  8. Too Good To Go redt in drie jaar tijd zes miljoen maaltijden
  9. Zo kunnen hoteliers profiteren van data: analyse van recensies, f&b en revenue management
  10. Future Foods plan: voedselverspilling halveren tegen 2025
  11. The Greanery: duurzaam pop-up restaurant in Westergasfabriek
  12. Ook na corona blijft voedselverspilling in hotelkeukens op de kaart staan
  13. Horecaleveranciers starten platform etenover.nl
  14. Coronavirus: horeca schenkt massaal aan voedselbanken en ziekenhuizen
  15. 23 ondernemers werken aan duurzame horeca in Haarlem