Ontbijt

Baker & Moore viert 10-jarig bestaan en kijkt vooruit naar landelijke expansie

Tien jaar geleden opende Baker & Moore haar deuren aan de Rotterdamse Westblaak.

Ontwerpfase concept

7 stappen voor het bouwen van een horecaconcept

Melle Schellekens bestempelt zichzelf als creatieve ondernemer. Hij zette verschillende bedrijven op zoals The Good Roll en The Good Wine waarmee hij de wereld een beetje mooier wil maken. De ex-horecaondernemer geeft waardevolle tips en een 'routekaart' voor het bouwen van een horecaconcept, merk, service of dienst. ''Learning by doing' is het credo dat je ver zal brengen.'

Hotel

Stayokay heropent gerenoveerde locatie in hartje Amsterdam

Stayokay heeft haar gerenoveerde hostel aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam heropend.

Conceptontwikkeling

Gastrobar De Wereld opent haar deuren in gelijknamige hotel

Hotel de Wereld heeft een nieuw concept toegevoegd aan haar historische pand: Gastrobar De Wereld.

Openingen

Jacob-Jan Boerma opent 'pretentieloze toptent' met Tijn Verstappen

In de zomer van 2025 opent voormalig driesterrenchef Jacob-Jan Boerma een nieuw restaurant in Amsterdam, samen met ondernemer Tijn Verstappen. De zaak opent op de Reguliersdwarsstraat, op de plek waar voorheen Lion Noir was gevestigd.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij Aperitivo in Leiden: 'Chaos in gerestyled restaurant'

Aperitivo, het Italiaanse restaurant aan de Breestraat in Leiden, is onlangs volledig gerestyled door designer Will Erens van Too Many Agencies. De opdracht? 'Het mag lekker gek', aldus eigenaar Singha Witteman. Met deze restyling heeft het restaurant niet alleen een extravagante uitstraling gekregen, maar ook een interieur dat uniek is in de Leidse horeca.

  1. Ron Gastrobar opent Indonesische toko in Laren
  2. Ondernemers van Troef openen tweede zaak: restaurant Toet
  3. Kafé Kanard: het eendencafé van Kaagman & Kortekaas
  4. 7 vragen aan Riad Farhat over conceptontwikkeling: 'Een ziel bepaalt het succes'
  5. Multifunctioneel restaurant Copain opent in Amsterdam Noord
  6. Hilton breidt uit in Nederland met Home2 Suites en Hilton Garden Inn
  7. Food Tech-startup Clone breidt uit naar vijf Nederlandse steden
  8. De Efteling deelt eerste beelden van nieuwe Grand Hotel
  9. 7 vragen aan Wichert van Rijn over conceptontwikkeling: 'Blijf dicht bij jezelf en de omgeving'
  10. Restaurant 't Zusje opent 37e vestiging én viert 15-jarig jubileum
  11. Restaurant Molen De Jonge Dikkert sluit per 1 maart
  12. Hoe Artis haar horeca succesvol vegetarisch maakte: 'We vreesden slechte pr'
  13. Oude Tivoli in Utrecht opent als Union House nieuwe horecalocatie
  14. Vernieuwing horeca aan het Rotterdamse Stadhuisplein van start
  15. Trends uit onderzoek Group 7: 'Toekomst foodservice is hybride'
  1. 7 vragen aan Ramez Ramzy over conceptontwikkeling: 'Verschil zit in details'
  2. Blog Marjon Prummel: 'Het is tijd voor een frisse start'
  3. Met deze 7 design-elementen creëer je een interieur dat bij je concept past
  4. 7 vragen aan Sven Sallaerts over conceptontwikkeling: 'Executie is alles'
  5. Radisson Hotel Group breidt uit met nieuwe hotels, waaronder Radisson Hotel Amsterdam Airport Hoofddorp
  6. Restaurant Williams Farmhouse opent deuren in aan Amsterdamse Beethovenstraat
  7. Do's en don'ts van het zoveel mogelijk zelf doen: van verbouwing tot horecainrichting
  8. 7 vragen aan Dave van den Donker van Hell's Kitchen over conceptontwikkeling
  9. Horecatrends 2025: 17 ontwikkelingen in interieur en concepten
  10. Koreaans bbq-restaurant Nomi opent tweede vestiging bij Amsterdamse Leidseplein
  11. Hawaiian Poké Bowl opent in Rotterdam twee nieuwe vestigingen
  12. Wok to Walk viert 20e verjaardag met eerste sit-in-restaurant
  13. 7 vragen aan Rudy Gommans over conceptontwikkeling: 'Fundament moet kloppen'
  14. Oud Tivoli in Utrecht in het voorjaar open
  15. Horecaparels in Zwolle deel 2: Modern design in authentieke panden