Van der Valk Veenendaal transformeert zalen tot leslokalen

Van der Valk Veenendaal transformeert zalen tot leslokalen

Het Van der Valk hotel in Veenendaal komt een lokale school voor voortgezet onderwijs te hulp. De leegstaande vergaderzalen zijn omgevormd tot leslokalen waarin leerlingen prima de 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden

Daan Delpeut, directeur-bedrijfsleider bij Van der Valk Veenendaal, had bij zijn gemeente aangegeven te willen helpen bij het faciliteren van onderwijsruimte.

De gemeente koppelde het hotel vervolgens aan Ichthus College dat naarstig op zoek was naar grote ruimtes om het onderwijs te hervatten.

Jaap van Dam, bestuurder van het Ichthus College, was blij toen hij van de gemeente Veenendaal deze tip kreeg om contact op te nemen met hotel Van der Valk aan de A12 in Veenendaal. Al snel was de afspraak gemaakt met Daan Delpeut, directeur-bedrijfsleider bij Van der Valk Veenendaal. De ruime locatie van Van der Valk bleek uitkomst te bieden voor de school. Ook de andere VO-scholen in Veenendaal werden door Van Dam getipt om eventueel gebruik te maken van het aanbod van Van der Valk. Dat laatste is inmiddels door nog een school opgepakt.

Op 15 en 16 maart zijn de eerste groepen leerlingen ontvangen bij Van der Valk, schrijft Rijnpost. Ruim 150 brugklasleerlingen volgden op deze dagen in diverse zalen van het hotel lessen.

Helpende hotels

Hotels bieden in de coronacrisis vaker hulp aan andere branches. Zo werden de eerste lockdown hotels ingericht voor zorg aan corona patiënten, zijn er test-locaties bij hotels van Van der Valk en Postillion en deze zomer werden zalen van het nhow gebruikt door een sportschool.