Hij keert terug naar Oldenzaal om er een cafeetje over te nemen. Hij noemt het De Engel. Twaalf jaar geleden verhuist hij zijn zaak naar wat dan nog een oud hotel is. Er wordt een café gerealiseerd dat – hoewel nieuw opgetrokken – inmiddels decennialang lijkt te bestaan.
,,We zijn maar een heel gewoon café waar we de dingen misschien net iets anders doen’’, vertelt Engelbertink bescheiden. Opvallend is dat de zaak gesloten is als Oldenzaal op zijn kop staat tijdens het carnaval. En niet alleen omdat Engelbertink dan vreest voor zijn fraaie interieur. In de drukte komt de gastvrijheid letterlijk en figuurlijk teveel in het gedrang.
Een jurylid prijst de gastvrije ontvangst. Zowel door Toon, als zijn attente medewerkers. ‘Ook al is het rustig in de zaak, er heerst hier altijd een warme en prettige atmosfeer. Dit is een compleet café.’ Verder complimenten voor de drankeninformatie die uitstekend in orde is. En er is een ruim assortiment voor de liefhebber: bieren, wijnen en gedistilleerd.
Lees meer over de Café Top 100 op www.cafetop100.nl