De Meesterproef
'De commissie kijkt terug op een indrukwekkende en overtuigende Meesterproef, en is trots dat ze Gert binnenkort mogen inaugureren.' Dat zal begin 2024 zijn. Wiltvank is de 48ste SVH Meester in Nederland, die de titel SVH Meestergastheer mag dragen.
SVH Wijnmeester Roy Pelgrim en SVH Meestergastheer Saïd Maher en secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Wiltvank af.
Team van De Librije wordt geroemd
Door de beoordelaars werd, naast de expertise van Wiltvank, vooral de aansturing van het team geroemd. ’Als je het aansturen van een team dat op dit niveau zo functioneert en zo veel plezier uitstraalt, zo makkelijk kunt doen lijken, dan ben je een Meester. Normaal gesproken is een team zo sterk als de zwakste schakel, maar die zwakste schakel is in dit team niet te vinden', aldus de commissie.
'De toekomst van ons vak'
Wiltvank wilde met de SVH Meestertitel niet alleen de erkenning krijgen voor zijn vakmanschap, hij wilde de titel ook behalen om jong talent te stimuleren, om een diepere interesse aan te wakkeren. 'Als gastheer sta je elke dag al in de spotlight: op de vloer tussen de gasten. Echter ben ik van mening dat, voor de toekomst van ons vak, het belangrijk is om het gastheerschap ook onder de aandacht te brengen.'
Hij vervolgt: 'Goed gastheerschap draait om het kunnen wegcijferen van jezelf. Om lief te zijn voor je gasten en ervoor zorgen dat het ze aan niets ontbreekt. Natuurlijk vind ik werken in een driesterrenzaak enorm gaaf. Elke avond leveren we een topprestatie, het is alsof we elke avond een spannende wedstrijd spelen en dat blijft een kick geven.’
SVH Meestertitels
Met het slagen van Gert Wiltvank heeft Nederland in totaal 303 SVH Meesters, die samen 319 SVH Meestertitels hebben behaald, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen.