Horeca in Zandvoort is klaar voor druk weekend

Horeca in Zandvoort is klaar voor druk weekend

In Zandvoort is donderdagmiddag de drukte vanwege de Grand Prix die dit weekend plaatsvindt al aan het toenemen. Dat vertelt Marcel Busscher, eigenaar van eetcafé Rabbel en voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland Zandvoort. 'Er komen al de hele week mensen kijken naar wat er hier gaat gebeuren', zegt hij.

'Dit weekend maakt hopelijk de tegenvallende zomer voor de horeca in Zandvoort goed', zegt Marcel Busscher. Door het slechte zomerweer zijn horecazaken aan de kust inkomsten misgelopen.

Busscher is te spreken over hoe de gemeente met horecaondernemers heeft meegedacht om van het weekend een succes te maken. Speciale coronaregels zijn er niet en de gemeente heeft besloten dat de grote zomerterrassen tot de herfstvakantie open mogen blijven. 'Daardoor kunnen we buiten veel meer mensen ontvangen, dat is voor veel mensen aantrekkelijker.'

Horeca Zandvoort al jaren in voorbereiding

Toch durft Busscher geen voorspellingen te doen over hoe druk het precies gaat worden dit weekend. 'Hoeveel mensen komen er uit de regio naar Zandvoort? Gaan de bezoekers van het circuit gelijk met de trein naar huis of blijven ze even in het dorp hangen? Dat is moeilijk in te schatten.'

'Hoeveel mensen komen er uit de regio? Blijven bezoekers hangen? Moeilijk in te schatten'”

Busscher is al drie jaar bezig met de voorbereidingen. In zijn café heeft hij een racemuseum ingericht, hij heeft een eigen 'pitspils' op de tap en achter zijn café staat een extra koelcontainer omdat hij door wegafsluitingen dit weekend geen bestellingen kan ontvangen. Ook heeft hij extra personeel ingehuurd. Dat bleek ondanks het personeelstekort in de horeca geen probleem.