'Het wordt een zware, maar mooie opleiding', aldus Henri Reuchlin, coördinator van Stibon.
'Normaal gesproken spreiden we twaalf avondlessen uit over een ruim half jaar. In Gulpen, in het Gulpener Brouwhuis is het nu mogelijk om alle kennis heel geconcentreerd te vergaren.' Dat de opleiding wordt georganiseerd in het Gulpener Brouwhuis is geen toeval.
'We werken al jaren heel goed samen met het Brouwhuis voor onze geconcentreerde dagopleiding op niveau 1. Het lag dus meer dan voor de hand om deze nieuwe opleidingsvariant ook in Zuid Limburg te organiseren', aldus Reuchlin.
Stibon Dagopleiding
De nieuw aan te bieden opleiding is een dagopleiding. Reuchlin: 'Normaliter wordt de cursus in de avonduren gegeven, maar nu dus overdag.' Om deel te kunnen nemen aan de opleiding op niveau 2 is een diploma ‘cum laude’ bierambassadeur niveau 1 vereist.
Na afloop kunnen de deelnemers zich inschrijven voor de afrondende opleiding in Obertrum om het het diploma Biersommelier te verkrijgen.