‘Boshuys Hermitage straalt stabiliteit uit ondanks de pieken die de bedrijfsvoering met zich meebrengt’, aldus de jury. ‘Training en opleiding lijken een speerpunt te zijn van deze onderneming en dat straalt het personeel ook uit.’
Bij de nummer 2, De Walrus uit Sneek, was de jury onder de indruk van ‘het goed ondernemerschap gekoppeld aan een toplocatie in een middelgrote stad.’ De jury noemt het een ‘volledig horecabedrijf met terras als belangrijke component in de bedrijfsvoering. Het is niet per sé een bijzondere onderneming, maar de kracht zit hem in het normaal blijven en dat buitengewoon goed uitvoeren.’
De nummer drie is het terras van Brasserie Zeelust in Westenschouwen. ‘Zeelust straalt met haar terras ambitie, passie, verzorgdheid en liefde voor de medewerkers uit’, aldus de jury. Waardering is er voor het binnen een jaar opbouwen van een ‘nu al stevig bedrijf, volwassen qua organisatie en gedrag.’
De onafhankelijke eindjury sprak uitgebreid met de ondernemers en heeft zich laten rondleiden in de vijf hoogst genoteerde bedrijven.
De jury bestaat dit jaar uit hoofdredacteur