Volgens Ronald Panis, voorlichter van InBev, het concern waar Oranjeboom onder valt, wordt Oranjeboom door horeca-ondernemers niet meer in grote hoeveelheden afgenomen. De laatste jaren werd het merk in steeds meer horecagelegenheden vervangen door Jupiler of Hertog Jan.
'Hierdoor is het niet meer bepaald rendabel om nog langer Oranjeboom bier te laten tappen.' Panis ontkent dat het merk helemaal uit de horeca zal verdwijnen. Van de fles blijft het pils wel beschikbaar.
Bier gebrouwen
Volgens Panis is het een bekend misverstand dat mensen denken dat Oranjeboom een typisch Bredaas product is. Van 1671 tot halverwege de jaren tachtig in de vorige eeuw werd Oranjeboom in Rotterdam gebrouwen. Rond die tijd werd de Rotterdamse brouwerij gesloten en verhuisde de productie naar Breda. De brouwerij in die stad sloot een paar jaar geleden ook de deuren. De productie verhuisde naar België.
Op 17 september wordt in café het Roode Hert in Breda het laatste vat met Oranjeboom pilsener soldaat gemaakt. Mensen uit de branche zullen daarbij het glas heffen en terugdenken aan een stukje typische bierhistorie.