Een EK Normaal graag

Een EK Normaal graag

Volgende maand vindt het EK Voetbal plaats. Normaal gesproken zijn dat gouden tijden voor de horeca. Duizenden fans die de voetbalwedstrijden in het café of op het terras volgen.

Zoals het er nu naar uitziet mogen er tijdens het EK Voetbal wel supporters naar het stadion, maar is het nog maar de vraag of de horeca ook gasten binnen mag ontvangen. Er moeten dan nog wel wat stappen in het openingsplan van de overheid worden gezet. Ook zijn half juni nog niet alle mensen gevaccineerd. Of kan je straks de horeca alleen in met een test- of vaccinatiebewijs? Dat is iets waar niet alle horecaondernemers op zitten te wachten. 

De horeca hoopt dat gasten ten tijde van het EK weer in het café of op het terras mogen genieten van het voetbal, zonder testbewijs. Horecaleveranciers brengen ondertussen producten op de markt om alvast in de stemming te komen. Met oranje snacks, sauzen, drankjes, versiering en cocktails moeten ondernemers en hun gasten in Oranje-sferen komen.

In het kielzog van het EK Voetbal organiseerde Misset Horeca het EK Bier. Van elk land dat deelneemt aan het EK werd het populairste pils gekocht. Deze 24 bieren werden uit heel Europa binnengevlogen en belandden uiteindelijk in Amsterdam, waar Simon en Elsbeth Fokkema zo gastvrij waren om hun bekende bierproeflokaal In de Wildeman ter beschikking te stellen voor het EK Bier.

Een panel van bierkenners proefde de bieren volgens de poule-indeling van het EK Voetbal. Zes poules met vier deelnemers, elke poulewinnaar door naar de volgende ronde, de halve finale en uiteindelijk de finale. De winnaar daarvan mag zich het beste bier van het EK 2021 noemen.

Bij het EK Bier kwam Nederland niet tot de halve finale. Hopelijk doen we het op het EK Voetbal beter. Natuurlijk zijn we - zoals altijd - kanshebber. En wie weet, misschien levert het EK Voetbal net zo’n verrassende winnaar op als het EK Bier en kan iedereen ervan genieten op het terras of in de kroeg. Een EK Normaal dus.

Marjon Prummel is hoofdredacteur van Misset Horeca.

Bekijk deze collectie

Financieel gezond

Bij het exploiteren van een horecazaak komt enorm veel kijken. Vooral op financieel gebied. In deze collectie staan tips & tricks om het rendement van je horecazaak te verhogen. Ook bevat de collectie kennisartikelen over financiering en (het voorkomen van) faillissement.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.