Een bekende van hem had verklaard dat De H. tijdens het fatale feest voorwerpen naar de politie had gegooid. De eis viel extra zwaar uit omdat De H. nog in zijn proeftijd zat voor een ander geweldsincident.
Tegen Thomas L. uit Krimpen aan den IJssel (20) eiste Justitie twaalf maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Maickel J. (19) kan mogelijk twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk tegemoet zien. Een vierde verdachte, Steven van der W. (32) hoorde tien maanden, waarvan twee voorwaardelijk eisen.
Als het aan het OM ligt, krijgen de vier ook een locatieverbod. Dat betekent dat zij een aantal risicovolle evenementen niet mogen bezoeken. Zij moeten zich dan bij de politie melden en mogen dan niet onder invloed van drank of drugs zijn.
Volgens het OM hebben de mannen het gewelddadige gedrag van de bezoekers tegen agenten bevorderd. Drie van hen hebben politieagenten bedreigd. Dat geldt niet voor Thomas L. Maar hij sloeg, door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld, bijna drie maanden na het dancefeest in het centrum van Rotterdam een cafébezoeker het ziekenhuis in. Net als op 22 augustus in Hoek van Holland had de economiestudent die avond heel veel gedronken.
Veertig agenten eisen van drie verdachten - L. uitgezonderd - een voorlopige schadevergoeding van 200 euro per persoon. Dat moet een voorschot zijn op een uiteindelijke vergoeding, die door de rechtbank moet worden vastgesteld.
Tegen een 15-jarige jongen uit Spijkenisse werd acht maanden jeugddetentie geëist, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Omdat de verdachte nog minderjarig is, is zijn zaak achter gesloten deuren behandeld.
De rechtbank besloot de zaak tegen de 42-jarige Petrus V. aan te houden. Eerst moeten vier getuigen worden gehoord. Naar verwachting wordt die zaak op 5 maart behandeld. Dan verschijnt ook Asim B. voor de rechter. Het OM ziet B. als de aanstichter van de rellen, waarbij een bezoeker door een politiekogel om het leven kwam.