Na maandenlange voorbereiding ging vrijdag 9 mei Pieters Restaurant in Bergambacht open, zo schrijft Het Kontakt. De eetgelegenheid huisvest in een voormalige dubbelwoning aan de Hoofdstraat en telt 32 couverts.
Bergambacht
Vorig jaar oktober werd duidelijk dat SVH Meesterkok Pieter de Ronde in Bergambacht zijn eigen restaurant ging openen. Zijn vrouw Paula is volgens het artikel ook betrokken bij de bedrijfsvoering.
Frans-Italiaans
Tegen Het Kontakt vertelt De Ronde dat de sfeer in zijn restaurant 'informeer en huiselijk is' en de keuken is 'gestoeld op een Frans-Italiaanse basis'.
Hij wordt in de keuken geassisteerd door de 25-jarige Guido Westerink, gasten worden verwelkomd door Andrea Hilgeman (24).
Hof van Saksen
De Ronde slaagde in 2009 voor zijn Meesterproef als chef-kok van Cour du Nord op vakantiepark Hof van Saksen in Nooitgedagt.
Michelinster
Een jaar eerder ontving de eetgelegenheid een Michelinster, als eerste restaurant in Nederland en Europa dat hoorde bij een vakantieresort.
Robert Kranenborg
SVH Meesterkok De Ronde heeft een arbeidsverleden met Robert Kranenborg. Ze waren beiden verbonden aan Cour de Nord en uit de periode daarvoor stamt een samenwerking bij Corona in Den Haag.
De Hoefslag
Op het cv van De Ronde staan verder onder andere ook nog de restaurants Chagall en Vila Rozenlust in Leidschendam, De Hoefslag in Bosch en Duin, Sancerre in Amsterdam en De Arendshoeve in Bergambacht.
Rue de Ronde
De afgelopen jaren was hij actief met zijn eigen bedrijf Rue de Ronde Gastronomie, gespecialiseerd in coaching en conceptontwikkeling.