SVH Meesterkok Paul Fagel (70) van restaurant Arsenaal in Naarden was in 1991 één van de initiatiefnemers van de oprichting van Les Patrons Cuisiniers. Maandag 4 febuari 2013 eindigde dat lidmaatschap tijdens het Jaardiner bij tweesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen.
Nieuwe eigenaar
Fagel heeft de exploitatie van zijn restaurant verkocht aan Jan Willem Schuld. ‘Jan Willem en ik kennen elkaar sinds 1973, toen hij als leerling aan de slag ging bij De Hoefslag in Bosch en Duin’, aldus Fagel. ‘Hij heeft lang samengewerkt met Wulf Engel en was eigenaar van restaurant Pien in Dalfsen.’
Schuld was bedrijfsleider bij het Arsenaal en werd tot directeur benoemd tijdens de ziekte van Fagel. ‘Toen heb ik hem gevraagd of hij er niets voor voelde het restaurant over te nemen. Jan Willem is formeel al eigenaar sinds juli 2011. Ik blijf nu nog anderhalf jaar aan de zaak verbonden.’
Koken
Stoppen met koken, is aan Fagel (nog) niet besteed. ‘Ik werk drie avonden in de week bij het Arsenaal, ben in opdracht van een leverancier bezig met productontwikkeling en ik geef één dag per week praktijkles op een ROC.’
Voor Fagel is het afscheid van Les Patrons Cuisiniers er een met een dubbel gevoel. ‘Ik ben mede-oprichter en veertig jaar zelfstandig ondernemer geweest. Het Arsenaal blijft niet aangesloten, omdat de nieuwe eigenaar geen chef-kok is.’
Bekijk hier het fotoverslag van het Jaardiner bij Inter Scaldes in Kruiningen