Meertens volgt de Cas Spijkers Academie en loopt stage bij het Kruisherenhotel in Maastricht. De Veth doorloopt de horeca-opleiding bij het Arcus College. Restaurant Rozemarijn in Maastricht is zijn stagebedrijf. Van de Wetering is leerling bij De Rooi Pannen en loopt stage bij 't Plenkske in Maastricht.
Mystery box
Opdracht voor de deelnemers aan de zoektocht naar het beste aanstormende Limburgse talent, is het bereiden van een driegangenmenu uit een mystery box. Daarbij worden ze ter zijde gestaan door een coach. Tijdens de halve finale gold dezelfde opdracht.
Jury
De finalisten worden beoordeeld door een jury bestaande uit voorzitter en chef Peter van Rooij (Vanille, Eijsden), chef-kok Hans Snijders (Château Neercanne, Maastricht), gastheer Alain Vermeulen (De Pastory, Cadier en Keer), gastheer Robin Berben (Sjiek, Maastricht) en Robin Housen. De laatste is de winnaar van de eerste editie van de wedstrijd 'Het Beste Aanstormend Kooktalent van Limburg 2012.'
De organisatie van de competitie is in handen van Maastricht Culinair. Deze organisatie wil het culinaire imago van de stad Maastricht promoten.
Buitenplaats Sonsbeek (Stadsvilla - & Ketelhuis Sonsbeek)