‘Het moet een ultieme uitdaging zijn geweest om sommelier te worden van dit gerenommeerde restaurant’, klonk het juryrapport tijdens de bekendmaking van de Talentvol Sommelier 2013 van GaultMillau.
Liefde voor wijn in Nieuw-Zeeland
Lotte Wolf raakte enthousiast over wijn tijdens een bezoek aan Nieuw-Zeeland. ‘Ik dronk er mijn eerste verrukelijke glas wijn’, aldus de talentvol sommelier op het podium. ‘Ik wist niets van wijn, dronk een glas en werd geraakt door de passie van de lokale wijnboeren.’
‘Wat er zo mooi is aan dit vak? Dat ik mijn passie voor wijn en spijs kan overdragen en dat gasten dat overnemen en het vervolgens ook weer overdragen. Als sommeliers moeten we elkaar en ons vak sterker maken.’
Hoofdsommelier
Wolf werk in driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis als hoofdsommelier, een plek die niet zo lang geleden onverwacht vrijkwam. Hoe ze haar kansen op de award had ingeschat? ‘Ik had 20 procent kans, er waren vijf genomineerden. De vier anderen zijn ook heel erg goed.’
Vijf genomineerden
Die vier andere genomineerden waren Kim Bruggink (De Lindenhof, Giethoorn), Wouter Denessen (De Librije, Zwolle), Woudt Stroon (Chapeau!, Bloemendaal) en Jeroen Lobstein (Etablissement 1880, Groede).
Zij werden tijdens hun praktijkopdracht beoordeeld door Harrie Baas (Amarone, Rotterdam), Edger Groeneveld (Het Koetshuis, Bennekom), Ronald Opten (La Rive, Amsterdam), Roy Pelgrim (Cordial, Oss) en Noël Vanwittenbergh (Ciel Bleu, Amsterdam).
» Bekijk hier de Bijzonder tot Onbetwistbare top GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Nieuwkomers in GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Veelbelovend lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Lievelingsadressen van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Aziatische lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Italiaanse lijst van GaultMillau 2013