Het echtpaar runt al sinds 1998 met succes in Enschede het restaurant De Fusting. De zaak is echter een te groot succes, de ondernemers moeten regelmatig potentiële gasten de deur wijzen omdat alle tafels bezet zijn en er ook nog een rij mensen zit te wachten. Reden om nu uit te breiden met een tweede vestiging.
Daarbij kiezen Esther en Hugo Roelofs voor de moeilijke weg. Het gehuurde pand is een waar kerkhof voor horecaondernemers. Achter elkaar hebben een Indonesisch-, Frans- en Mexicaans restaurant het niet gered in de Zuiderhagen. In het centrum van Enschede zijn bovendien kort geleden nog twee restaurants failliet gegaan.
Studentenprijzen
Door te werken met 'studentenprijzen' denkt het echtpaar het toch te redden met De Fusting Down Town. Een pilsje kost 1,35 euro en een kop soep 2,50 euro. 'De hedendaagse gast is kritisch en prijsbewust. Daarom houden wij de prijzen laag', stelt Hugo Roelofs in de regionale pers. De studentenprijzen blijken in het oorspronkelijke restaurant een brede groep consumenten aan te spreken. 'Daar krijgen we ook mensen uit alle lagen van de bevolking, dat zal hier niet anders worden', stelt hij over de nieuwe vestiging.