Nederland loopt wildcard Wereldfinale Bocuse d'Or mis

Nederland loopt wildcard Wereldfinale Bocuse d'Or mis
Rowin IJsseldijk en Jet Loos

Nederland heeft geen wildcard toegewezen voor de wereldfinale van Bocuse d'Or in Lyon 2025.

Wereldfinale Bocuse d'Or

De Nederlandse delegatie van Bocuse d’Or had een maand geleden een verzoek ingestuurd om een wildcard te krijgen voor de Wereldfinale van 2025.

Nederland kwalificeerde zich, met vertegenwoordigers chef Marco van der Wijngaard en commis Stijn de Jong, nét niet tijdens de Europese finale. Die vond afgelopen maart plaats in Trondheim. Nederland werd daar elfde, terwijl een tiende stek nodig was.

Inmiddels heeft de organisatie bekendgemaakt dat Van der Wijngaard en De Jong niet hoeven af te reizen naar de grote finale van Bocuse d’Or, die in januari 2025 plaatsvindt. De wildcards die er nog waren gingen naar China en Letland. Dat is bijzonder, aangezien Letland onder Nederland eindigde in Trondheim.

Jet Loos, die onderdeel uitmaakt van de brigade bij Flore** in Amsterdam, won onlangs de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Ze kreeg hulp van de toegewezen commis Rowin IJsseldijk. Loos gaat Nederland vertegenwoordigen in de Europese finale.

Geschiedenis en werkwijze Bocuse d'Or

De culinaire wedstrijd, gecreëerd door Paul Bocuse in 1987, vindt om de twee jaar plaats in Lyon en brengt 24 landen samen over 5 continenten. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd verbindt en verder begeleidt naar hun hogere ambities.

Elke twee jaar gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen. Bocuse d’Or is een internationale zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks.