Vernieuwde Scheveningse Pier krijgt hotel, wellnessresort en restaurant met clubfunctie

Vernieuwde Scheveningse Pier krijgt hotel, wellnessresort en restaurant met clubfunctie
Impressie vernieuwde Pier - Aanzicht Noord door architectenbureau UNStudio.

Projectontwikkelaar RE:BORN heeft de herontwikkelingsplannen van de Scheveningse Pier bekendgemaakt. Het vernieuwde duurzame ontwerp omvat o.a. een mix van retail, entertainment, een familiehotel, een viersterrenhotel en een restaurant met een clubfunctie.

Het iconische reuzenrad blijft een belangrijke plek op De Pier innemen. In het totaalontwerp is ruimte voor een hotel, wellnessresort, entertainmenteiland met reuzenrad, een restaurant dat omgetoverd kan worden tot club en een multifunctionele congres- en theaterruimte.

Impressie vernieuwde Pierplein door architectenbureau UNStudio.
Impressie vernieuwde Pierplein door architectenbureau UNStudio.

De verbouwing van De Pier start - na overeenstemming met het Haagse college en de gemeenteraad – begin 2026. Het streven is na een jaar de wandelpromenade weer te openen, waarna de eilanden één voor één volgen. De vernieuwde Pier zal naar verwachting in 2028 weer volledig open zijn voor het publiek.

Herontwikkelen binnen bestemmingsplan 

Sinds de opening in 1961 heeft De Pier talloze bezoekers aangetrokken die genieten van de unieke sfeer, het uitzicht op zee en de diverse evenementen. Het is verankerd als een dierbaar, sociaal en cultureel ontmoetingspunt voor zowel inwoners als toeristen. Met de herontwikkelingsplannen wordt dit gevoel vergroot.

Wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling) benadrukt het belang van de Pier voor de stad: 'De Pier is een icoon, voor Scheveningen en Den Haag met internationale bekendheid. Die willen we behouden voor de stad en toegankelijk houden voor iedereen. De Pier mag weer gaan bruisen. We zijn blij dat er partijen zijn die hier nu de schouders onder willen zetten. De huidige situatie is niet lang meer houdbaar. Letterlijk, want op een aantal plekken is de constructie van de Pier in slechte staat. We komen binnen een aantal weken met een reactie op deze toekomstvisie voor de Pier.' 

Toekomst waarborgen 

De herontwikkeling van De Pier richt zich sterk op het neerzetten van een dynamisch programma dat 365 dagen per jaar en 24 uur lang activiteiten mogelijk maakt. Hierdoor is De Pier het gehele jaar door aantrekkelijk voor passanten, recreanten en verblijfsgasten. Het streven is een energiezuinige Pier te creëren om een duurzame toekomst te waarborgen.

Het omvat onder andere het gebruik van duurzame en hergebruikte materialen en energiezuinige installaties, gecombineerd met een functievrije indeling van de ruimtes. Dit betekent dat De Pier zich in de toekomst eenvoudig kan aanpassen aan de veranderende tijdsgeest.  

De Pier 

De Pier van Scheveningen is sinds 1961 een begrip en een icoon aan de Nederlandse kust. Met zijn unieke mix van entertainment, horeca, en evenementen biedt De Pier het hele jaar door een dynamische ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. De Pier herbergt nu nog een foodboulevard met een divers aanbod aan restaurants, bars, terrassen, winkels en luxueuze hotelsuites.

Bovendien is De Pier een populaire locatie voor congressen, seminars en (bedrijfs)feesten. In de komende periode zal De Pier zich herontwikkelen om te voldoen aan de eisen van de tijd, met toegankelijkheid, duurzaamheid en een eigentijdse uitstraling als centrale pijlers. De Pier blijft vooralsnog dagelijks geopend vanaf 10.00 uur en de toegang is gratis.

Bekijk deze collectie

Conceptontwikkeling

Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers. Ook delen horecaondernemers hun ervaringen.