Sumo Leidseplein sluit en maakt plaats voor tweede locatie Nomi

Sumo Leidseplein sluit en maakt plaats voor tweede locatie Nomi
Render Nomi Amsterdam

Na 9 jaar sluit het bekende all you can eat sushirestaurant Sumo aan het Kleine-Gartmanplantsoen in Amsterdam de deuren. Op 31 augustus serveert het restaurant de laatste sushi en grillgerechten. Eind 2024 zal op dezelfde locatie de tweede vestiging van Nomi openen, een restaurantconcept dat draait om Koreaanse BBQ, sushi, cocktails en muziek.

Met de sluiting van Sumo verliest Amsterdam een populaire sushiplek, maar krijgt het er een nieuw, modern restaurant voor terug. Bij Nomi kunnen gasten Koreaanse en Japanse gerechten bestellen die ze zelf aan tafel grillen op een Koreaanse BBQ. Dit alles volgens het all you can eat principe, waarbij je onbeperkt kunt genieten van diverse gerechten voor een vaste prijs. Naast de BBQ-gerechten kun je ook sushi, bijgerechten en desserts zoals yuzu-ijs krijgen.

Sluiting Sumo

De sluiting van Sumo Leidseplein past in een bredere trend van vernieuwing rond het Kleine-Gartmanplantsoen en het Leidseplein. ‘De locatie vraagt om een moderne invulling die inspeelt op de vraag naar vernieuwende eetconcepten. Met de komst van Nomi krijgt het gebied een eigentijdse hotspot waar samenkomen, goed eten en genieten van cocktails en muziek centraal staan.’

Nomi heeft al een vestiging aan de Vijzelstraat in Amsterdam en breidt eind 2024 uit naar het Kleine-Gartmanplantsoen.