Nick Vrielink wint voor derde keer op rij NBC National Cocktail Competition

Nick Vrielink wint voor derde keer op rij NBC National Cocktail Competition

Nick Vrielink is opnieuw uitgeroepen tot winnaar van de NBC National Cocktail Competition 2024. Hij werd voor de derde keer op rij Nederlands kampioen. De finale vond plaats tijdens de Perfect Serve Barshow. Vrielink zal Nederland in 2025 vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap, waar hij vorig jaar goud behaalde in de categorie After Dinner Cocktails.

In de finale namen twaalf bartenders van gerenommeerde Nederlandse cocktailbars het tegen elkaar op. Door loting kregen de deelnemers een selectie distillaten, likeuren en siropen toegewezen, waarmee zij creatieve recepten moesten maken. Nick Vrielink ging met Zwart Nazareth Dutch Gin, Don Papa Masskara rum, Valdespino Quina en 1689 Pink Gin aan de slag. Met de gin en rum creëerde hij de ‘The Masked Highbal’, en met de andere ingrediënten de ‘Quina Mary’.

De beoordeling van de jury

De jury, bestaande uit Alexandra Zijlstra, Peter Lageveen (beiden bestuursleden van de Nederlandse Bartenders Club) en Monique ten Kortenaar (master distiller bij Lucas Bols), prees de cocktails van Vrielink. De jury concludeerde: ‘Vrielinks vlekkeloze performance en de smaak, geur en presentatie van zijn cocktail en longdrink staken met kop en schouders boven alles uit.’

Fitz’s Bar

Nick Vrielink is barmanager bij Fitz’s Bar, onderdeel van Pillows Maurits at the Park in Amsterdam. Fitz’s Bar wordt gezien als een van de beste cocktailbars van Nederland en won in 2023 de titel van beste bar van het land. De tweede en derde plaats in de wedstrijd gingen respectievelijk naar André Montijn van The Peacock Bar in Zwolle en Laurynas Lazdauskas van Sonora Cocktailbar in Amsterdam.

Over de Nederlandse Bartenders Club

De Nederlandse Bartenders Club (NBC) werd opgericht in 1949 en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het bartendersvak in Nederland. Als onderdeel van de International Bartender Association (IBA) biedt de NBC haar leden toegang tot internationale kennis en netwerken, wat bijdraagt aan de groei en professionalisering van de bartendingsector in Nederland.

Bekijk deze collectie

Drankenkaart

Duik in de wereld van smaak en verfijning met deze nieuwe collectie. Ontdek alles over de kunst van het samenstellen van de perfecte drankenkaart, van bieren tot cocktails, koffie tot thee en wijnen. Laat je inspireren door deskundige inzichten en trends die de gastbeleving naar een hoger niveau tillen.