In de finale namen twaalf bartenders van gerenommeerde Nederlandse cocktailbars het tegen elkaar op. Door loting kregen de deelnemers een selectie distillaten, likeuren en siropen toegewezen, waarmee zij creatieve recepten moesten maken. Nick Vrielink ging met Zwart Nazareth Dutch Gin, Don Papa Masskara rum, Valdespino Quina en 1689 Pink Gin aan de slag. Met de gin en rum creëerde hij de ‘The Masked Highbal’, en met de andere ingrediënten de ‘Quina Mary’.
De beoordeling van de jury
De jury, bestaande uit Alexandra Zijlstra, Peter Lageveen (beiden bestuursleden van de Nederlandse Bartenders Club) en Monique ten Kortenaar (master distiller bij Lucas Bols), prees de cocktails van Vrielink. De jury concludeerde: ‘Vrielinks vlekkeloze performance en de smaak, geur en presentatie van zijn cocktail en longdrink staken met kop en schouders boven alles uit.’
Fitz’s Bar
Nick Vrielink is barmanager bij Fitz’s Bar, onderdeel van Pillows Maurits at the Park in Amsterdam. Fitz’s Bar wordt gezien als een van de beste cocktailbars van Nederland en won in 2023 de titel van beste bar van het land. De tweede en derde plaats in de wedstrijd gingen respectievelijk naar André Montijn van The Peacock Bar in Zwolle en Laurynas Lazdauskas van Sonora Cocktailbar in Amsterdam.
Over de Nederlandse Bartenders Club
De Nederlandse Bartenders Club (NBC) werd opgericht in 1949 en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het bartendersvak in Nederland. Als onderdeel van de International Bartender Association (IBA) biedt de NBC haar leden toegang tot internationale kennis en netwerken, wat bijdraagt aan de groei en professionalisering van de bartendingsector in Nederland.