Brasserie Anvers in Tilburg wordt 100% rook- en vape-vrij

Brasserie Anvers in Tilburg wordt 100% rook- en vape-vrij
Het terras van Brasserie Anvers.

Brasserie Anvers in Tilburg was één van de eerste horecabedrijven die op het terras een rookvrije zone inrichtte. Het terras van de brasserie is sinds 2019 voor 75% ingericht voor de niet rokers.

'Wij zijn van mening dat roken in de publieke ruimte anno 2024 maatschappelijk echt niet meer van deze tijd is. Daarom hebben wij besloten om per 1 oktober a.s. ons terras volledig rookvrij te maken', aldus eigenaar Robert Michielsen.

'Met deze beslissing willen vooral ook onze steun uitspreken voor de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie‘ en onze (vaak jonge) collega’s ook op het terras een rookvrije werkplek kunnen garanderen.'

Uitleg aan gasten

Brasserie legt de beslissing om 100% rook- en vapevrij te worden als volgt uit aan haar gasten:

'Beste Anvers gasten,

Niet alleen vanwege een 100% rookvrije terras-omgeving voor onze gasten en vaak jonge collega’s, (rookvrije werkplek) maar ook een bewuste onderneming waar kinderen niet geconfronteerd worden met rokende mensen. Een voorbeeld functie zijn daar staan wij voor.

Daarom nemen wij onze verantwoordelijkheid door vanaf 1 oktober 2024 ANVERS 100% rook- en vape vrij te maken, dus ook op het huidige sinds 2015 apart ingerichte rokersgedeelte op ons terras gaan de laatste asbakken definitief van tafel.

Wij hopen en verwachten dat ook onze graag geziene rokende gasten begrip tonen voor deze beslissing en ons mede steunen in het initiatief van de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Gezellig uit (eten) gaan kan best even rookvrij, is net zo gezellig en vooral prettiger en gezonder voor ons allemaal.

Volwassenen weten zelf heel goed wat de mogelijke gevolgen van roken zijn, dus nogmaals we doen het vooral voor onze kinderen en onze (vaak jonge) medewerkers, daar kan toch niemand op tegen zijn?

Met vriendelijke groeten, Team Anvers
'

Bekijk deze collectie

Gastbenadering

Ontdek de essentie van gastvrijheid en bijverkoop in de horeca met deze nieuwe collectie. Van gastvrijheidslessen tot effectieve klachtenafhandelingstechnieken, wij bieden waardevolle inzichten voor het creëren van positieve ervaringen. Leer hoe medewerkers een blijvende indruk kunnen achterlaten en ontdek strategieën om bijverkoop te stimuleren.