Blueness Antwerp van Sergio Herman sluit de deuren

Blueness Antwerp van Sergio Herman sluit de deuren
Sergio Herman

Twee jaar na de opening van Blueness Antwerp besluiten Sergio Herman en de familie Dheedene om de deuren van het fine dining restaurant in Antwerpen te sluiten. Het Japanse izakaya-concept maakt plaats voor een toegankelijker formule. Vanaf midden september keert het Verso Café terug in het pand.

Samen met de Italiaanse mode-familie Dheedene opende topchef Herman op 31 mei 2022 de deuren van Blueness Antwerp. Ruim twee jaar later brengt de familie Dheedene Verso Café terug in het gebouw van luxeboetiek Verso, omdat het publiek vraagt naar een toegankelijker concept.

Blueness Antwerp
Blueness Antwerp

‘De erfenis van achttien jaar Verso Café is te sterk om te negeren’,  vertelt Miguel Dheedene, eigenaar van Fashion Club 70 en Verso, aan de PZC. ‘De diepe band die we hebben opgebouwd met de klanten van Verso en de prominente plaats die Verso Café innam in het Antwerpse horecalandschap, hebben ons doen beseffen dat het nog steeds een speciale plek in de harten van velen inneemt.’

Sergio Herman legt de sluiting uit aan PZC: ‘Het sterk veranderende consumptiegedrag sinds de pandemie, in combinatie met een gesatureerde fine-dining markt in Antwerpen, hebben ons nieuwe inzichten gegeven. Vandaar dat we samen de beslissing hebben genomen om er opnieuw een zaak van te maken in de geest van Verso. Blueness heeft veel potentieel, en ook het buitenland toont interesse. Ik zie zeker nog een toekomst voor het merk. Om die reden wil ik dan ook mijn dank uitspreken aan iedereen die Blueness Antwerp heeft bezocht.’

Door de switch van concepten komt de familie Dheedene weer aan het roer te staan. Voor het naastgelegen restaurant Le Pristine blijven Sergio Herman en de familie Dheedene nog wel samenwerken. Het vernieuwde Verso Café opent half september van dinsdag tot en met zaterdag.