Bouw restaurant Wereld van Weelde in Nieuw Wulven start in augustus

Bouw restaurant Wereld van Weelde in Nieuw Wulven start in augustus

De bouw van het langverwachte restaurant in recreatiegebied Nieuw Wulven start in augustus. De horecaonderneming ligt tussen Bunnik en Houten en krijgt de naam Wereld van Weelde. Ondernemer Saskia Hagedoorn is de exploitant.

Fundering

In de week van 12 augustus starten de voorbereidende grondwerkzaamheden voor de fundering van het gebouw en het terrein eromheen. Medio 2025 opent restaurant Wereld van Weelde met vergaderfaciliteiten de deuren voor publiek.

De plannen voor het restaurant werden in maart al aan omwonenden gepresenteerd. Het restaurant, moestuin en voorzieningen rondom moeten het relatief jonge recreatiegebied een impuls geven en de natuur versterken.

Duurzaam en multifunctioneel gebouw

Het duurzame gebouw bestaat uit twee verdiepingen met een fraai terras aan het water, zo meldt de gemeente Bunnik. Op de benedenverdieping (400m3) komt vervolgens de keuken, het restaurant en een ruimte voor activiteiten. De bovenverdieping (300m3) biedt ruimtes voor groepen, vergaderen of workshops. Het gebouw gaat uit hout en glas bestaan en is grotendeels zelfvoorzienend door goede isolatie en een duurzame energie installatie. Er komt geen gasaansluiting.

Hagedoorn: ‘Toen ik zag dat er voor deze plek een nieuwe ondernemer gezocht werd zag ik het meteen voor me. Het heet Wereld van Weelde. Weelde omdat het een kleurrijke mooie plek wordt met allemaal bomen, struiken, bloemen en kruiden. Een plek bovendien waar je plezier kunt maken en spelen en allerlei leuke en leerzame activiteiten doen die te maken hebben met de natuur of met de oorsprong van ons voedsel.

Positieve ervaring

Het restaurant gaat overdag open voor koffie, thee en lunch. In het weekend ook 's avonds voor diner. ‘Ik wil een bijdrage leveren aan de biodiversiteit van ons land en mensen een positieve ervaring geven die hen nog lang bij blijft en smaakt naar meer.'Tenslotte laat Hagedoorn weten 'echt super enthousiast' te zijn'. 'Ik kan niet wachten om te beginnen.’