Eigenaar Yuval Alkobi hoopt een voorbeeld te zijn voor de talloze andere horecagelegenheden in Amsterdam. Te midden van de feestelijke drukte en culinaire hoogstandjes herinnert de Burger Bar ons eraan dat er altijd ruimte is voor medemenselijkheid en het delen van warmte, vooral in deze bijzondere tijd van het jaar.
John Bocxe van het Leger des Heils is blij met de goedaardigheid van de Burger Bar. "Wij zijn het Burger Bar-team oprecht dankbaar voor hun voortdurende vrijgevigheid, door dit jaar wederom 500 gratis maaltijdvouchers te doneren aan het Leger des Heils". Bocxe toonde zijn vreugde bij het ontvangen van de vouchers: 'Ik wil iedereen bij Burger Bar hartelijk bedanken en een fijne en vrolijke kerst wensen.'
Kerstgedachte
De Burger Bar wil naast het aanbieden van een voedzame maaltijd, vooral de diepere betekenis van kerst verspreiden. Een boodschap voor naastenliefde, warmte en verbondenheid. 'We zijn dankbaar voor de kans om terug te geven aan mensen die het nodig hebben en we hopen dat onze burgers wat vreugde geven aan iemand die anders misschien geen speciale kerstmaaltijd zou hebben', zei eigenaar Yuval Alkobi. 'Bij Burger Bar geloven we in de kracht van 'the real bite' om mensen blij te maken en bij elkaar te brengen, en we zijn trots om een heerlijke maaltijd aan te bieden aan mensen die het nodig hebben tijdens deze feestdagen.'
De vouchers kunnen komende weken ingeleverd worden bij de zeven Burger Bar vestigingen in Amsterdam en Alkobi hoopt dat daklozen hier echt gebruik van zullen maken: 'Helaas hebben we vorig jaar niet alle 500 vouchers terug ontvangen, maar onze deuren staan open voor de mensen die het nodig hebben.'
Burger Bar
Sinds de oprichting in 2007 heeft Burger bar zijn oorsprong gevonden in het concept van de 'originele' hamburger. Deze hamburger staat bekend om zijn hoogwaardige ingrediënten waaronder kwaliteitsvlees, vers brood, verse groenten en een subtiel aanwezige saus. De visionaire oprichters van Burger Bar streven ernaar om de ware essentie van de 'originele' hamburger terug te brengen door de focus te leggen op het vlees zelf. Het gebruik van uitsluitend vers rundvlees afkomstig van rassen met een reputatie voor hun heerlijke en unieke smaak, maakt extra toevoegingen overbodig.
Met negen vestigingen waarvan zeven in Amsterdam, één in Utrecht en één in Den Haag heeft Burger Bar een indrukwekkende groei doorgemaakt.