Van de sterren tussen de wolken in ‘Ciel Bleu’ naar een ondergrondse ‘Dark kitchen’. Dat klinkt wellicht niet erg voor de hand liggend, maar voor de met twee Michelinsterren bekroonde chef Onno Kokmeijer is het een logische nieuwe stap in zijn culinaire carrière.
Onno Kokmeijer maakte op 30 december 2021 bekend dat hij na 20 jaar wegging bij Hotel Okura Amsterdam. Nieuws dat als een bom insloeg in de gastronomische wereld. Hij vertelde toen aan Misset Horeca dat hij vooral wilde blijven koken. 'Bij mensen thuis, op events, misschien wel op televisie. En er zit een concept in m’n hoofd waar ik wat meer onderzoek naar wil doen. Maar ook een stukje consultancy past bij de mogelijkheden.’
Uitvinden kookstijl
Met deze stap wil Kokmeijer een signaal afgeven aan de nieuwe generatie chefs. 'Ook in de cateringwereld kun je werken op hoog niveau. En met een betere balans tussen werk en privé. Voor mij ligt hier de toekomst.’
Catering & menuboxen
DarkKitchenXL (DKXL) in Bussum is een snelgroeiende speler in culinaire productie. Het is de drijvende kracht achter onder meer de menuboxen van (sterren-)chefs, die in de coronaperiode een groot publiek bereikten en sindsdien mateloos populair zijn. Ook heeft de keuken een voorbereidende rol voor horeca en (event-)catering.
Onno Kokmeijer gaat zich bij DKXL bezighouden met de culinaire invulling van de producten en diensten. Hij wordt verantwoordelijk voor de samenstelling en ontwikkeling van menu’s en bereidingen en gaat de ambitieuze en gemotiveerde keukenbrigade coachen, (op)leiden en selecteren. En hij komt met zijn eigen menubox, waarmee kook- en eetliefhebbers thuis kunnen genieten van de smaken en bereidingen van de tweesterrenchef.
Onno bij je thuis
Om de samenwerking feestelijk in te luiden presenteren DKXL en Kokmeijer de 2** thuismenubox ‘Onno bij je thuis’. Vier gangen, ook beschikbaar in een vegetarische variant. Kokmeijer: 'Ik heb de cateringwereld altijd fascinerend gevonden, er zit enorm veel ontwikkeling in en er is echt iets gaande. Het mooie van catering op hoog niveau bij DKXL is dat ik hier de kwaliteit en liefde voor het vak in kwijt kan, maar met een hoge quality of life. Dat wil ik ook graag overdragen aan nieuwe collega’s in het vak.’