Sterrenchef Onno Kokmeijer wordt culinary director bij DarkKitchenXL

Sterrenchef Onno Kokmeijer wordt culinary director bij DarkKitchenXL

Onno Kokmeijer, voormalig executive chef en restaurantmanager van Ciel Bleu**, kiest voor de zich snel ontwikkelende wereld van catering en wordt culinair verantwoordelijk bij DarkKitchenXL.

Van de sterren tussen de wolken in ‘Ciel Bleu’ naar een ondergrondse ‘Dark kitchen’. Dat klinkt wellicht niet erg voor de hand liggend, maar voor de met twee Michelinsterren bekroonde chef Onno Kokmeijer is het een logische nieuwe stap in zijn culinaire carrière.

Onno Kokmeijer maakte op 30 december 2021 bekend dat hij na 20 jaar wegging bij Hotel Okura Amsterdam. Nieuws dat als een bom insloeg in de gastronomische wereld. Hij vertelde toen aan Misset Horeca dat hij vooral wilde blijven koken. 'Bij mensen thuis, op events, misschien wel op televisie. En er zit een concept in m’n hoofd waar ik wat meer onderzoek naar wil doen. Maar ook een stukje consultancy past bij de mogelijkheden.’

Uitvinden kookstijl

Met deze stap wil Kokmeijer een signaal afgeven aan de nieuwe generatie chefs. 'Ook in de cateringwereld kun je werken op hoog niveau. En met een betere balans tussen werk en privé. Voor mij ligt hier de toekomst.’

Catering & menuboxen

DarkKitchenXL (DKXL) in Bussum is een snelgroeiende speler in culinaire productie. Het is de drijvende kracht achter onder meer de menuboxen van (sterren-)chefs, die in de coronaperiode een groot publiek bereikten en sindsdien mateloos populair zijn. Ook heeft de keuken een voorbereidende rol voor horeca en (event-)catering.

Onno Kokmeijer gaat zich bij DKXL bezighouden met de culinaire invulling van de producten en diensten. Hij wordt verantwoordelijk voor de samenstelling en ontwikkeling van menu’s en bereidingen en gaat de ambitieuze en gemotiveerde keukenbrigade coachen, (op)leiden en selecteren. En hij komt met zijn eigen menubox, waarmee kook- en eetliefhebbers thuis kunnen genieten van de smaken en bereidingen van de tweesterrenchef.

Onno bij je thuis

Om de samenwerking feestelijk in te luiden presenteren DKXL en Kokmeijer de 2** thuismenubox ‘Onno bij je thuis’. Vier gangen, ook beschikbaar in een vegetarische variant. Kokmeijer: 'Ik heb de cateringwereld altijd fascinerend gevonden, er zit enorm veel ontwikkeling in en er is echt iets gaande. Het mooie van catering op hoog niveau bij DKXL is dat ik hier de kwaliteit en liefde voor het vak in kwijt kan, maar met een hoge quality of life. Dat wil ik ook graag overdragen aan nieuwe collega’s in het vak.’

Onno Kokmeijer: 'Toen ik het Arjan vertelde barstte ik in tranen uit' Foto's: Elmer van der Marel

Onno Kokmeijer: 'Voor mij nu geen eigen restaurant'

Onno Kokmeijer start een kleinschalig restaurant op Curaçao én hij begint op het tropische eiland een horecaschool. Geruchten die de ronde doen in gastronomisch Nederland. De voormalig chef van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu begint te lachen wanneer we dit hem voorhouden. 'Ja, er gaan veel verhalen rond in de horecawereld.' Aan Misset Horeca vertelt Kokmeijer wat hij nu écht gaat doen en hoe hij de afgelopen periode heeft ervaren.

Onno Kokmeijer met Arjan Speelman

Onno Kokmeijer brengt Arjan Speelman hommage: 'Het voelt alsof ik je in de steek laat'

Onno Kokmeijer maakte 30 december 2021 bekend dat hij na 20 jaar tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam gaat verlaten. Na die bekendmaking bracht hij een hommage aan zijn rechterhand Arjan Speelman met wie hij al die tijd een chefsduo heeft gevormd.

Tweesterrenchef Onno Kokmeijer.

Onno Kokmeijer vertrekt na 20 jaar bij Ciel Bleu**

Onno Kokmeijer verlaat per 1 januari 2022 Ciel Bleu in Amsterdam. Arjan Speelman, die met Kokmeijer jarenlang een  chefsduo vormde in de keuken gaat verder als Executive Chef & Manager van de tweesterrenkeuken in het Okura Hotel. 

Soenil Bahadoer, Onno Kokmeijer, Dennis Huwaë en Arturo Dalhuisen slaan handen ineen

Soenil Bahadoer, Onno Kokmeijer, Dennis Huwaë en Arturo Dalhuisen slaan handen ineen

Met een plop van de champagne luiden culinair evenementenbureau Famous Flavours en Daalder Culinair van Dennis Huwaë een nieuw tijdperk in tijdens Roaring Dinners. Vanaf 29 juli spant iedere week een andere combinatie van topchefs samen in Het Sieraad in Amsterdam met een menu van stergerechten.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.