De zes Nederlandse finalisten zijn:
• Louis Craninckx, Odille
• Jos van der Noll, Le Nord
• Djailany van de Laarschot, Nastrium
• Mark Captein, Orangerie De Pol
• Mitchell Tromp, Cuisine D’Amis
• Marco van der Wijngaard, ’t Amsterdammertje*
In een drie uur durende cookoff toonden alle chefs hun creativiteit en kwaliteiten aan een vakjury. De kandidaten werkten met producten uit een mystery box. De uitslagen lagen ver uit elkaar volgens de beoordelaars. 'De uitslagen lagen ver uit elkaar. Waar de één heel goed presteerde op smaak en bereiding werden er juist weer punten verspeeld op de presentatie. De top zes wist als beste de onderdelen te combineren tot wedstrijdwaardige gerechten', aldus de jury. 'De kwaliteit was enorm hoog.'
Nederlandse finale Bocuse d'Or
De zes kandidaten zullen uiteindelijk tegen elkaar strijden tijdens de Nederlandse finale, op maandag 18 september 2023 op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De wereldfinale van de culinaire wedstrijd vindt om de twee jaar plaats in Lyon en werd in 1987 in het leven geroepen door de in 2018 overleden Paul Bocuse. Aankomende wereldfinale vindt plaats in 2025 in Lyon, waar 24 landen vanuit vijf continenten de strijd met elkaar aangaan.