Deze editie van De Maaltuin vindt op 22 en 23 juli plaats. Tijdens het evenement duiken gasten in het leven dat de gevangenen destijds hadden en krijgen ze mee hoe zij de gevangenis beleefden. Ook wordt er in de verhalen van de cipiers gedoken. Door middel van kunst en creativiteit worden bezoekers meegezogen in de vele gebeurtenissen van destijds.
De route loopt deze editie door het hoofdgebouw, langs de check-in, courtyard en wasruimte. Hier bevinden zich onder andere rauwe, gestripte ruimtes die voor de gelegenheid voorzien worden van passende aankleding zoals aan elkaar geknoopte lakens, tralies en de vele celdeuren. Zo krijgen bezoekers de volledige ervaring.
Geen klassiek ‘bajesmenu’
De Maaltuin wil haar gasten altijd kennis laten maken met gerechten geïnspireerd op de plek waar de editie neerstrijkt. De gerechten zijn geïnspireerd op typisch gevangeniseten, maar worden in een modern en culinair jasje gestoken. Zoals stoofvlees van kalf, gemaakt met een kruidenmousseline dat uren heeft gegaard, en een rode bietensoep.

Deze gerechten worden niet zomaar voorgeschoteld. Om 'te voelen hoe het is om een bajesklant te zijn', mogen gasten hun soep zelf ophalen. Ook het stoofvlees wordt op een typische manier geserveerd: direct uit grote pannen. 'Het is en blijft nu eenmaal de Bijlmerbajes.'
Over De Maaltuin
De Maaltuin is een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken zoals kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen.
Meer informatie over De Maaltuin & Bijlmerbajes
Data: 22 juni - 23 juli (donderdagen tot en met zondagen)
Tijden: 18:00 – 22:00
Ticketprijs: €109,95