Zoals elk jaar aan het eind van het jaar gaat netwerkplatform AF&BM op zoek naar de beste f&b professional van het land en maakt daarom nu bekend wie de tien genomineerden voor F&B Professional of the Year 2023 zijn.
‘Wij zijn op zoek naar dé F&B professional die onder deze erg uitdagende omstandigheden van dit jaar heeft laten zien onvermoeibaar, creatief, gemotiveerd, ondernemend en wendbaar te zijn’, zegt voorzitter Aukje van Dongen.
Tien genomineerden F&B Professional of the year 2023
De afgelopen weken heeft het netwerk opgeroepen tot het nomineren van vakgenoten. Uit de ingezonden nominaties hebben het AF&BM bestuur en de jury, op basis van de gegeven motivaties, tien genomineerden geselecteerd die vanaf vandaag met elkaar de verkiezingsstrijd aan gaan.
De tien genomineerden in alfabetische volgorde:
- Naomi Bormans – F&B manager Château St. Gerlach, Valkenburg
- Andrea Cagliero – Bar supervisor Hilton Schiphol
- Thom Groenendal – Eigenaar Brass Kaatje & Kaatje's bakery cafe, Bergen
- Daniël Huiskes – Director of f&b Anantara Grand Hotel Krasnapolsky, Amsterdam
- Lendl Mijnhijmer – Wine director en restaurant manager Bougainville/TwentySeven Hotel, Amsterdam
- Freek van Noortwijk – mede-eigenaar The Breda Group, Amsterdam
- Mark Roselle – locatiemanager Philips Stadion/Hutten Catering, Eindhoven
- Roos Stevens – hoofdsommelier Restaurant Bridges/Sofitel Legend The Grand, Amsterdam
- Milan Visser – sommelier Restaurant 212 & De Juwelier, Amsterdam
- Yvonne Willems – f&b manager HUP Hotel, Mierlo
Vanaf nu kan op deze kandidaten gestemd worden via de site van AF&BM, waar ook profielen staan van de genomineerden. Stemmen kan tot 9 december. Daarnaast krijgen alle genomineerden een extra opdracht, die de jury beoordeelt.
Publieksstemmen en jurystemmen leiden samen tot drie finalisten, die op 9 december bekend worden gemaakt. Vervolgens bezoekt de jury deze finalisten in hun eigen bedrijf, waarbij ze elk nog één keer de kans krijgen die jury te overtuigen dat hij of zij de titel F&B Professional of the Year moet krijgen.
Vervolgens wordt op 7 januari tijdens het jaargala van de AF&BM bekend worden gemaakt wie de winnaar van 2021 Mehrsa Ghadiri opvolgt en de winnaar is van de strijd om de titel F&B Professional of the Year 2023.
Dit zijn de winnaars tot nu toe:
2021 – Mehrsa Ghadiri
2020 – Agnes Raggers
2019 – Lieke Weerdenburg
2018 – Ruth Engels
2017 – Maurice van Rossem
2016 – Eric Andersen
2015 – Bobby van Galen
2014 – Yuri Dries
2013 – Iris den Dekker
2012 – Reint van Rooij
2011 – Suzanne de Zwaan
Vanwege corona was de uitreiking van de winnaar van 2021 pas halverwege het jaar. Daarna is besloten voor 2022 geen nieuwe winnaar te kiezen en voor de F&B Professional of the Year 2023 weer naar de bekendmaking begin januari te gaan.
De jury van de F&B Professional of the Year 2023 bestaat uit:
- Maarten Wessels – Wessels Trainingen
- Iris Kranenburg – Entree Magazine
- Paul Sprakel – Hospitality Management
- Demian van der Reijden – Misset Horeca
- Maaike de Reuver – Food Inspiration
Over de AF&BM
Al 30 jaar is de AF&BM (Association of Food & Beverage Management) hét netwerk om professionals in het kader van Food & Beverage management verder te ontwikkelen en te inspireren. De AF&BM organiseert inspirerende bijeenkomsten en evenementen op bijzondere locaties door het gehele land.
De vereniging telt ruim honderd leden, twintig partners en diverse netwerkpartners. Jaarlijks organiseren ze vijf themabijeenkomsten met netwerkborrels, een Social event, een partnerdag en het jaargala met de verkiezing van de F&B Professional of the Year 2023.