Sergio Herman: 'Geen nieuwe zaken meer in België en Nederland'

Sergio Herman: 'Geen nieuwe zaken meer in België en Nederland'
Sergio Herman

'Ik denk niet dat ik nog moet groeien in Nederland en België', aldus Sergio Herman.

Dit vanwege het prangende personeelstekort in de horeca. Sergio Herman meldt dit na kritiek op zijn restaurant Blueness Antwerp.

Recensies

Drie recensenten kwamen met een negatieve review. Het restaurant dat op 31 mei openging, kreeg op 18 juni de laagste score van De Standaard. Op 2 september meldde De Tijd dat het 'belachelijk dure' Blueness bewijst dat 'zelfs Sergio ­Herman de bal kan misslaan'. De recensent van De Morgen schreef op 5 september dat die helaas geen twee positieve woorden over het eten kon ­bedenken.

Sergio Herman staat zelf niet in de keuken bij Blueness Antwerp, maar het restaurant is wel onderdeel van de Sergio Herman Group. Tegenover Nieuwsblad geeft hij toe dat het restaurant bij de opening niet de kwaliteit kon bieden die je mocht verwachten.

'Nuance aanbrengen'

'Ik wil niets goedpraten, maar ik wil wel nuance aanbrengen', zegt hij tegenover het Vlaamse dagblad.

'De recensenten kwamen langs toen we pas open waren. Vlak voor de opening zijn er drie mensen uit het team weggegaan. Van dat team bleef iets meer dan een handvol over, maar het restaurant moest wel open.' Daardoor kon het restaurant niet met een vaste menukaart werken en à la carte kon het restaurant op dat moment niet aan.

Evolutie

'Maar nu zijn we meer dan drie maanden verder en heeft het team van Blueness een enorme evolutie doorgemaakt. Als een van die recensies dan pas meer dan twee maanden na het bezoek van de recensent verschijnt, is dat jammer.'

Nieuwe horecazaken

Personeel werven en behouden is in de horeca een grote uitdaging. Ook voor bekende chef als Sergio Herman. 'Er is gewoon weinig nieuwe aanwas van mensen die de horeca omarmen. Ik denk dan ook niet dat ik nog moet groeien in Nederland en België. Ik moet hier geen nieuwe zaak opendoen, dat heeft totaal geen nut.'

Sergio Herman heeft nu de focus op het buitenland. In 2023 opent hij zijn eerste restaurant in Azië, in hotel Grand Hyatt ­Singapore.

The Jane in Antwerpen

Nick Bril verhuist met The Jane, huur zou 23.000 euro per maand bedragen

De Nederlandse chefkok Nick Bril gaat verhuizen met zijn tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen. Het restaurant, gevestigd in een kapel, trekt weg uit 't Groen Kwartier en moet elders heropenen in de stad. Volgens Belgische media speelt de hoge huurprijs een rol bij die beslissing.

Thomas Groeneveld behaalt titel Advanced Sommelier in Australië: 'Ging best lekker'

Thomas Groeneveld behaalt titel Advanced Sommelier in Australië: 'Ging best lekker'

Nog een stap te gaan en Thomas Groeneveld mag zich Master Sommelier noemen. De Nederlander, sinds 2016 woonachtig in Australië, behaalde vorige week de titel Advanced Sommelier. Bijzonder, want ons land telt slechts een handvol wijnexperts van dit niveau.

Sergio Herman

Blueness Antwerp van Sergio Herman sluit de deuren

Twee jaar na de opening van Blueness Antwerp besluiten Sergio Herman en de familie Dheedene om de deuren van het fine dining restaurant in Antwerpen te sluiten. Het Japanse izakaya-concept maakt plaats voor een toegankelijker formule. Vanaf midden september keert het Verso Café terug in het pand.

Hoe Kaatje bij de Sluis al 50 jaar de aandacht trekt: van eetbare rozen tot modeshows in de zaak

Hoe Kaatje bij de Sluis al 50 jaar de aandacht trekt: van eetbare rozen tot modeshows in de zaak

Kaatje bij de Sluis* bestaat 50 jaar. Voor ondernemers Lotte Veldman en Thomas Deli reden voor een feestje. Zij pakken uit met een speciaal wijnlabel, 'gratis' wijn en een reünie. Er komt zelfs een toneelstuk over de legendarische Kaatje en geestelijk vader Fons van Groeningen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.