Met dertig orders in de eerste 75 minuten na de opening, mag de start gerust vliegend worden genoemd. Den Ouden is niet verrast, al moet uiteraard nog blijken hoe de ontwikkelingen in de komende maanden gaan zijn.
Vijfduizend winkels wereldwijd
‘Wereldwijd zijn vijfduizend winkels, aldus Den Ouden, die benadrukt dat de initiatiefnemer Tommy Hung - hij opende in 1997 in Tamsui in Taiwan de eerste locatie - de bubble tea heeft uitgevonden. ‘Inmiddels zijn meerdere formules actief, maar hij was de eerste.’
CoCo Fresh Tea & Juiche draait om bubble tea en is actief in wereldsteden als New York, Los Angeles, Toronto, Peking, Tokio, Sydney, Londen en Parijs. Sinds vrijdag 8 juli kan Rotterdam daaraan worden toegevoegd.
Franchisen
Den Ouden en zijn vrouw exploiteerden tot in 2018 zes Rituals-winkels, maar verkochten deze nadat het concern stopte met franchisen. ‘In mijn zoektocht naar iets nieuws heb ik onder andere gekeken naar The Tosti Club en Brams’ Gourmet, maar mede door corona liep dat op niets uit. Na overleg met mijn Chinese schoonzus kwamen we terecht bij CoCo.’
Consistente kwaliteit
De drie spreken van een interessante formule. Den Ouden: ‘Bubble tea is hip en trendy, en de kwaliteit is niet alleen perfect maar ook consistent. We hebben andere concepten overwogen, maar heel vaak haakten we af omdat de kwaliteit per vestiging erg varieerde. Bij CoCo is dat niet het geval. We hebben geproefd in onder andere Barcelona en Parijs en kregen dezelfde kwaliteit geserveerd.’
Amsterdam, Utrecht en Den Haag
Als Rotterdam draait en doet wat het moet doen, dan hopen de ondernemers snel meerdere vestigingen te openen. ‘Zolang je het zelf kunt doen, moet het zelf doen. Dat is iets waarin ik geloof. De eerste vijf verwacht ik in deze stad te realiseren, denk aan plekken als de Meent, Alexandrium en Zuidplein. Maar Amsterdam moet er op termijn natuurlijk ook één hebben. Verder vallen ook Utrecht en Den Haag onder onze scope, en zelfs Mall of the Netherlands hoort bij het gebied waar wij mogen starten.’
Grab & go
De eerste Nederlandse locatie - gerealiseerd in de Beurstraverse, in de volksmond bekend als de Koopgoot - telt 68 vierkante meters. ‘We zijn gericht op grab & go, al sluiten we vestigingen met zitplaatsen niet uit. Voor het eerste hebben we minder vloeroppervlakte nodig, dat is dus gemakkelijker. Al valt het niet mee om locaties te vinden voor horeca. Mijn partner en schoonzus zijn operationeel actief. Ik richt me op het zoeken van geschikte panden, ook omdat ik als freelancer in de IT-sector actief ben voor Rijkswaterstaat.’
Thee met melk en ijs
Bubble tea is een mix van (koude of warme) thee met melk en ijs, desgewenst af te maken met tal van toppings. De basis is een Sri Lankaanse zwarte thee. Verder staan op het menu slushes, milkshakes en vers fruit. Geïmporteerd uit Taiwan of afkomstig van lokale producenten.