Onnembo en Chen startten vier jaar geleden met nNea om het verhaal van de Napolitaanse pizza te introduceren in de hoofdstad. ‘Nederland had nog geen pizza scene en dus konden wij iets beginnen wat er nog niet was’, legt Onnembo uit. ‘We wilden geen pizzeria openen, maar een beweging in het leven roepen. Gasten opvoeden en ze iets leren over de traditie van de pizza.’
‘Een gezaghebbende lijst’
Het leidt direct tot een notering in de lijst met beste pizzeria’s van Europa. ‘Een gezaghebbende lijst’, aldus Onnembo. ‘Of we er extra publiek mee trekken, vind ik lastig te zeggen. We hebben het geluk dat het sinds de start druk is, maar er komen ongetwijfeld gasten naar ons toe die op Google hebben gezocht naar de beste pizzeria van Amsterdam, dat zijn we vanaf de start.’
Plek in de wereldwijde ranking
Na de dertiende plek in 2019 volgden een achtste plaats in 2020 en een zesde positie in 2021. Dat nNea dit jaar (dus) wat lager staat, is niet iets dat zorgt voor teleurstelling. ‘Integendeel! Het belangrijkste is dat we in de lijst staan, en vooralsnog steeds met een heel mooie positie. De lijst zal jaarlijks rouleren, ook omdat er nieuwe zaken bij komen.’
De mooie klassering betekent bovendien dat de ondernemers in september naar Napoli mogen voor de presentatie van de ranglijst wereldwijd. ‘We hebben al gehoord dat we daarin zijn opgenomen, dus dat is een prachtig compliment.’
Moderne pizzeria met Italiaanse tradities
Onnembo omschrijft nNea als een restaurant en niet als fastservice. ‘Onze mise-en-place is als in een restaurantkeuken. We zijn geen traditionele pizzazaak voor Italiaanse expats en toeristen, meer een moderne pizzeria die veel kennis heeft van de tradities zoals die in Italië gelden. We werken met verse producten en zonder e-nummers of smaaktoevoegers.’
Lokale en regionale producten
Bovendien is er veel aandacht voor lokale, regionale en andere Nederlandse producten. Onnembo: ‘We werken met leveranciers van om de hoek. Zo snijdt het mes aan twee kanten. We laten Nederlanders zien dat we eerbied hebben voor de producten uit eigen land en onze internationale gasten laten we kennismaken met de Nederlandse keuken.’
Napolitaanse pizza
Onnembo heeft een achtergrond in de wereld van de kunst en audiovisuele media, maar kwam in de keuken terecht toen hij in Rotterdam als chef aan de slag ging voor een nieuw pizzaconcept. In de hoofdstad koos hij voor het ondernemerschap. ‘Limau kwam op bezoek in het restaurant in Rotterdam, werd verliefd op de Napolitaanse pizza en is nu met mij in Amsterdam begonnen.’
Groei
Vooralsnog concentreert het duo zich op de bestaande zaak. ‘Na de covidperiode is onze ambitie vooral om een stabiele onderneming te realiseren. We exploiteren liever één zaak perfect dan drie goed. Natuurlijk denk ik wel eens aan meerdere vestigingen, maar dat is mogelijk iets voor later.’
In de Europese lijst van 50 Top Pizza zijn geen Italiaanse pizzeria’s opgenomen. Daarvoor is een eigen rangschikking opgesteld.