De jury maakte direct na de wedstrijd de winnaars bekend tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het Nova Grand Café Restaurant in Haarlem. Gastvrouw Frederique Franssen (22 jaar uit Zandvoort) en kok Scott van der Himst (19 jaar uit Castricum) kunnen deze prestigieuze award aan hun cv toevoegen.
Mysterie-opdracht
Door onvoorziene omstandigheden konden helaas niet alle studenten meedoen aan de masterclass en wedstrijd. De vijf koks die meededen moesten een crème brulée met garnituur van Citrus bereiden en een mysterie-opdracht naar eigen inzicht uitvoeren, serveren en toelichten aan de jury. De mysterie-opdracht voor de koks: een rode mul fileren.
De zeven studenten gastheer/gastvrouw moesten voor het oog van de jury aan tafel een crêpes Suzette bereiden, een fles wijn openen en over 6 glazen gelijkmatig uitschenken en een kaasplateau met bijpassende drank samenstellen. Ook moesten de deelnemers hun vakkennis aantonen door een lijst gastronomische vragen te beantwoorden. Uit beide categorieën kwam één winnaar. Zij winnaars ontvingen de Bokkedoorns Award met bijbehorend certificaat, een diner voor twee personen bij het tweesterrenrestaurant waar ze ook twee dagen stage mogen lopen.
De jury van de Bokkedoorns Award bestaat uit Pascal Beeren, chef-kok Roy Eijkelkamp, Haarlems Dagblad journalist Judy Nihof, maître sommelier Niels van Overmeire van de Bokkedoorns, Bourgondisch Lifestyle kaasleverancier René Koelman, Vinites wijnleverancier Henrico van Lammeren en Novadocenten Bart Zandvliet en Annemieke Loek.
De feestelijke uitreiking sloot af met een borrel en hapjes geserveerd door de studenten van de Nova College Hotelschool.