‘De afgelopen twee jaar hebben bewezen dat Burgerme pandemie proof is’, aldus Meijers. ‘Op de bezorgmarkt is de vraag toegenomen, maar de concurrentie ook. Een logisch gevolg, want voor veel restaurants was er geen alternatief. We hebben kunnen laten zien dat we er meer in thuis zijn dan veel van onze concurrenten.’
‘De pandemie heeft onze doelgroep vergroot’
Dat neemt niet weg dat ook de masterfranchiser terugkijkt op een roerige periode. ‘We moesten soms met de week beslissingen nemen. Dat zorgde voor vraagstukken, zeker bij de ondernemers die ook zitplaatsen hebben in hun vestiging.’
Volgens Meijers zijn de franchisers goed omgegaan met de omstandigheden. ‘Het positieve is dat onze doelgroep groter is geworden. Waar voor de pandemie met name jongeren bij ons bestelden, zagen we de afgelopen twee jaar een toename van onder andere 60-plussers. Nu de restaurants weer open zijn, merken wij geen terugval. Dat is een compliment aan alle ondernemers.’
Veertig vestigingen eind 2022
Meijers hoopt eind dit jaar uit te komen op veertig vestigingen in Nederland. ‘In Doetinchem opent dinsdag 22 februari de 26e locatie. Nijverdal wordt nummer 27 en daarna volgen Hengelo, Groningen, Heerhugowaard en Weert. We hebben nog geen openingsdata, maar het zal op korte termijn zijn.’
Met negen andere ondernemers is al overeenstemming, maar zij wachten nog op een geschikte locatie. ‘Die vestigingen komen in Bergen op Zoom, Roosendaal, Schiedam, Deventer, Veenendaal, Maastricht, Zwijndrecht, Sittard en Oosterhout.’
De lat hoger leggen
In een interview in 2020 met Misset Horeca liet Meijers weten ruimte te zien voor 140 tot 150 locaties in Nederland. ‘De ambities om te groeien zijn onverminderd. Er is veel belangstelling voor een Burgerme en dat is goed voor de kwaliteit, omdat we daardoor in de gelegenheid zijn de lat hoger te leggen en te gaan voor de beste ondernemers.’
Burgerme heeft zijn oorsprong in Duitsland, waar inmiddels meer dan 120 vestigingen geopend zijn. Tim Meijers is masterfranchiser voor Nederland en al sinds 1990 ondernemer in de food delivery.